Orange a Prevestit o PROBLEMA MAJORA care-i Afecteaza Clientii

Orange a prevestit o problema majora care-i afecteaza clientii din Romania, si care se complica tot mai mult din cauza indeciziei autoritatilor noastre.

Orange Prevestit PROBLEMA MAJORA Afecteaza Clientii

Orange, prin vocea CEO-ului Liudmila Climoc, spunea acum mai bine de o saptamana ceva ce este corelat cu o situatie care afecteaza clientii serviciilior de telecomunicatii din Romania, indiferent de operator. Mai exact, CEO-ul Orange spunea ca deocamdata compania pe care o conduce nu vre sa faca investitii pentru reteaua 5G deoarece nu exista un cadru legal si procedural pentru crearea infrastructurii, iar ieri ANCOM a spus ca licitatia frecventelor 5G ar putea fi amanata pentru 2020.

Orange nu a lansat vreo retea 5G pana acum, asa cum au facut Digi Mobil, sau Vodafone, iar decizia lor pare sa fie una foarte buna din moment ce autoritatile nu prea par sa fie gata sa ofere frecventele 5G. Orange este cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, si probabil ar fi avut unele dintre cele mai mari vanzari pentru telefoanele 5G, insa iata ca prefera sa fie foarte precauta in mediul politic total incert din Romania.

Orange a Prevestit o PROBLEMA MAJORA care-i Afecteaza Clientii

Orange nu a facut prea multe anunturi cu privire la reteaua 5G pe care o va lansa in Romania, desi a prezentat beneficiile pentru clientii sai, si investeste in startup-uri care dezvolta produse bazate pe ea. In ceea ce priveste lansarea comerciala a retelei 5G a celor de la Orange, lucrurile raman incerte pana cand autoritatile vor definitiva procedura pentru licitatia frecventelor 5G, dar si conditiile in care pot fi folosite acestea.

Orange va avea cu siguranta una dintre cele mai extinse retele 5G din Romania, daca nu cumva cea mai extinsa, iar asta pentru ca are resusele necesare pentru a dezvolta ceva cu acoperire foarte buna. Reticenta Orange din momentul de fata este perfect normala din moment ce OUG 114/2018 a provocat atat de multe probleme pentru operatori, iar guvernul interimar are prerogative limitate, ceea ce afecteaza si lansarea retelelor 5G.

Orange nu prea are de pierdut deocamdata din cauza lipsei unei retele 5G, dar anul viitor lucrurile se vor complica destul de mult din acest punct de vedere.