POLITIA ROMANA a SPERIAT Soferii cu Telefoane, Reactia Romanilor

Politia Romana a speriat soferii cu telefoane, iata cum au reactionat romanii dupa introducerea noilor sanctiuni in Codul Rutier de catre autoritati.

POLITIA ROMANA speriat soferii telefoane reactia

Politia Romana a speriat soferii cu noua lege care introduce sanctiuni mult mai drastice pentru cei care-si tin in mana telefoanele la volan, iar impactul s-a vazut imediat in comportamentul acestora. Nu, oamenii nu au incetat sa mai foloseasca telefoanele la volan, asta nu se va intampla prea curand, dar Politia Romana i-a convins pe romani sa-si cumpere mai multe casti Bluetooth pentru vorbit la telefon cand conduc, ceea ce in final e oricum o veste buna.

Politia Romana i-a motivat pe soferii romani atat de mult incat cei de la eMAG au afirmat ca vanzarile de casti Bluetooth pentru telefoane, precum cele din aceasta pagina, s-au dublat intr-o saptamana din octombrie fata de august. Practic, romanii au inteles ca Politia Romana nu se joaca, asa ca au inceput sa cumpere casti pentru a vorbi la telefon fara a-l atinge atunci cand conduc, desi acceptarea apelurilor e necesara, dar permisa de politie.

POLITIA ROMANA a SPERIAT Soferii cu Telefoane, Reactia Romanilor

Politia Romana a inceput chiar din ziua intrarii in vigoare a acestor noi sanctiuni sa-i vaneze in trafic pe soferii care-si tin telefoanele in mana in timp ce conduc, sute de amenzi fiind date numai in Bucuresti. Situatia la nivel de tara nu este cunoscuta, dar Politia Romana a incercat sa sanctioneze cat mai multi soferi pentru a ii transforma intr-un exemplu pentru ceilalti si a-i convinge ca nu merita sa ia o amenda de minim 860 de LEI, sau sa ramana fara permis.

Politia Romana aplica multe dintre amenzi prin intermediul politistilor aflati pe motociclete, care au si camere montate pe casca, deci va filmeaza cand tineti in mana telefonul la volan, pentru a nu putea contesta amenda. Monitorizarile in trafic vor continua si in lunile urmatoare, Politia Romana incercand sa prinda cat mai multi soferi care-si tin telefoanele in mana la volan, si sa aplice cat mai multe amenzi pentru a convinge lumea ca aceasta practica e nesigura.

Politia Romana va sanctioneaza de acum doua saptamani doar daca tineti telefonul in mana la volan, chiar si daca nu-l folositi, iar daca in acelasi timp faceti si o alta contraventie, veti avea si permisul suspendat.