Clientii Telekom RAMAN ULTIMII! Anuntul Facut Astazi in Romania

Telekom isi lasa clientii ultimii din Romania, iata ce impact are decizia luata de companie acum cateva luni, si ce anunt a venit in Romania astazi.

telekom clienti ultimii romania

Telekom a ramas in urma concurentei din Romania astazi, iar clientii sai sunt acum intr-un dezavantaj in comparatie cu ceea ce ofera alte companii de telecomunicatii in materie de servicii. Mai exact, astazi a fost lansat Orange 5G, iar Telekom a ramas practic singurul operator mare de telecomunicatii din Romania care nu are o retea 5G lansata pentru clientii sai, ceea ce era oarecum de asteptat, avand in vedere ca vrea sa scape de Romania.

Telekom a spus acum cateva luni ca va refuza sa participe la licitatia 5G din Romania daca OUG 114/2018 nu va fi modificata, lucru care nu s-a intamplat, iar probabil ca cei de acolo nu s-au mai orientat spre aceasta investitie. Din moment ce din vara s-a luat decizia de a vinde diviziile din Romania, Telekom vrea cel mai probabil sa “paseze” responsabilitatea lansrii 5G catre operatorul care-i va cumpara activele, ceea ce cam lasa clientii in dezavantaj.

Clientii Telekom RAMAN ULTIMII! Anuntul Facut Astazi in Romania

Telekom negociaza cu RCS & RDS vanzarea diviziei de servicii mobile de cateva luni de zile, insa Digi nu vrea clientii, ci doar infrastructura mobila, ceea ce a complicat foarte mult lucrurile. Desigur ca asta lasa si clientii celor de la Telekom in aceeasi situatie ca pana acum, adica fara 5G, iar daca RCS & RDS nu-i va prelua, atunci oricine ar face-o, fara investitii facute de grupul german, nici nu vor avea prea curand acces la aceasta tehnologie.

Telekom a investit foarte mult in reteaua 4G pe care o are in momentul de fata in Romania, si a afirmat intotdeauna ca investeste pentru a le imbunatati experienta clientilor, dar lumea inca se plange. Telekom este penultimul operator in ceea ce priveste vitezele de internet mobil, oamenii se plang de acoperire, iar fara 5G, probabil ca mai multi vor alege sa faca portarea catre Digi in urmatoarele luni, daca o vanzare nu va avea loc.

Telekom este o companie foarte mare, foarte puternica, dar contextul politic din Romania i-a cam speriat pe germani, care vor sa isi desfasoare afacerile in tari in care mediul economic e mult mai previzibil.