iOS 13: ANUNTUL IMPORTANT de la Apple pentru iPhone si iPad

iOS 13 are parte de un anunt foarte important facut de catre compania Apple pentru iPhone, iPad, si iPod Touch, iata ce ne spune compania americana astazi.

iOS 13 are parte de un anunt foarte important astazi de la compania Apple, si nu, nu vorbim despre rezolvarea vreunor probleme, ci despre altceva care vizeaza toticlientii cu iPhone, iPad si iPod Touch. Mai exact, cei de la Apple au publicat o noua pagina apple.com/privacy/ in care vorbesc despre toate masurile de securitate care au fost implementate in iOS 13 pentru a face iPhone, iPad, iPod Touch-urile mult mai sigure decat alte produse concurente.

iOS 13 are explicate masurile de securitate implementate de catre compania Apple pentru fiecare dintre aplicatiile principale ale sistemului de operare, astfel incat utilizatorii sa stie cat de bine sunt protejati. Presedintele Apple, Tim Cook, a spus in repetate randuri ca securitatea datelor ar trebui sa fie un drept fundamental al omului, iar in iOS 13 americanii spun ca au aplicat aceasta mentalitate pentru a ne proteja toate informatiile din iDevice-uri.

iOS 13: ANUNTUL IMPORTANT de la Apple pentru iPhone si iPad

iOS 13 are implementate de catre compania Apple noi sisteme de alerta care ne afiseaza notificari cand aplicatiile cer acces la mai multe date decat ar trebui, dar si cand acceseaza datele in fundal. Aceasta masura de securitate este poate cea mai importanta dintre toate, deoarece ea are menirea de a ne alerta din timp in legatura cu felul in care datele noastre sunt accesate de catre aplicatii in iOS 13 fara sa stim.

iOS 13 are creata aceasta pagina in conditiile in care in momentul de fata exista un bootrom exploit care poate face jailbreak pe oricare dintre iDevice-urile lansate de catre compania Apple inainte de seria iPhone 11. Pagina cu informatii despre securitate pe care Apple a creat-o pentru iOS 13 este in mod paradoxal creata in ciuda faptului ca sistemul de operare este vulnerabil, deci o parte dintre informatiile de acolo sunt cam inutile.

iOS 13 are totusi probleme mult mai grave decat securitatea, unele dintre ele impiedicand folosirea iDevice-urilor pentur scopurile in care au fost create de catre cei de la Apple.