Google Chrome are de Astazi Aceasta Noua Functie GROZAVA

Google Chrome are de astazi aceasta noua functie grozava implementata, compania americana oferind o schimbare serioasa pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Google Chrome meniu contextual

Google Chrome a avut acum ceva timp lansata versiunea 78 de catre compania Google, atat pentru calculatoare cat si pentru telefoane mobile, iar in secret a activat astazi o schimbare foarte importanta pentru toata lumea. Mai exact, pentru telefoanele mobile cu sistem de operare Andorid a fost activata in cadrul Google Chrome o noua functie care schimba metoda de interactiune atat cu link-urile, cat si cu imaginile din cadrul website-urilor.

Google Chrome are incepand de astazi disponibila o noua functie care la apasarea indelunga a unui link, sau a unei imagini, afiseaza meniul cu optiuni pe care il puteti vedea in imaginea de mai jos. Practic, acum Google Chrome are un meniu mult mai complex pentru interactiunea cu link-urile si imaginile, un preview pentru imagini si website-uri fiind afisat in partea superioara pentru ca utilizatorul sa stie exact ce urmeaza sa deschida.

Google Chrome are de Astazi Aceasta Noua Functie GROZAVA

Google Chrome meniu contextual android

Google Chrome a implementat o serie de functii noi pentru acest meniu, acestea fiind vizibile sub setul principal, care era disponibil si inainte, o linie care taie intreaga interfata fiind afisata acum de catre companie. Optiunile noi incluse acum pentru Google Chrome in acest meniu nou includ posibilitatea de a deschide imaginea intr-un tab nou, separat de link-ul principal, optiunea de a descarca imaginea, cea de a cauta imaginea pe Google Search, sau de a o partaja.

Google Chrome are implementate aceste optiuni cel mai probabil dupa o analiza destul de atenta cu privire la ceea ce au nevoie oamenii in momentul in care folosesc browserul si intampina continut disponibil in acest format. Cei interesati sa activeze functia acum, daca deja nu le apare, o pot face prin accesarea chrome://flags/#enable-revamped-context-menu din bara de adresa, iar dupa activare Google Chrome va trebui repornit.

Google Chrome are aceasta noua functionalitate implementata doar in versiunea pentru telefoanele cu sistem de operare Android, insa cel mai probabil va ajunge in viitor inclusiv in alte sisteme de operare.