Planeta Marte: INCREDIBIL, CAT va DURA Construirea Primului Oras

Planeta Marte are dezvaluit astazi pentru prima oara un plan extrem de indraznet care ne spune cat va dura pana cand va fi construit primul oras acolo.

Planeta Marte constructie oras

Planeta Marte urmeaza sa fie colonizata, mai toata omenirea este sigura de acest lucru, iar marea intrebare in momentul de fata este cat de mult va dura pana cand se va intampla acest lucru. Ei bine, iata ca Elon Musk, unul dintre cei care vrea sa trimita o racheta acolo, are o prima estimare cu privire la momentul in care omenirea va reusi sa construiasca primul oras pe planeta Marte, dar si de ce va fi nevoie pentru aceasta realizare.

Planeta Marte ar avea nevoie de 20 de ani si 1000 de transporturi pentru ca primul oras sa fie construit acolo, deci vorbim despre o munca destul de complicata pe care foarte multi oameni vor trebui sa o faca. Numarul de nave necesare pentru a transporta materialele catre planeta Marte este urias, iar asta ne arata cat de multi oameni trebuie sa si ajunga acolo inainte de asta pentru ca tot acest proces de constructie sa poata fi realizat.

Planeta Marte: INCREDIBIL, CAT va DURA Construirea Primului Oras

Planeta Marte va avea primii oameni trimisi acolo de catre NASA undeva prin 2030, adica la destul de mult timp distanta de acest punct, dar asta pentru ca intai americanii trebuie sa ajunga pe LUNA. Abia in 2024 vor fi trimisi din nou astronauti pe LUNA, inclusiv primele femei, iar 6 – 10 ani mai tarziu vor fi initiate primele zboruri catre planeta Marte de catre cei de la NASA, dar desigur ca totul depinde si de finantarea pentru aceste proiecte.

Planeta Marte nu este deocamdata suficient de bine cunoscuta omului, iar asta in conditiile in care acolo exista deja un robot al NASA care incearca sa analizeze solul, dar nu are prea mult succes in acest proces. Dincolo de asta, inca nu se stie foarte clar cum vor fi transportati oamenii catre planeta Marte, deoarece n-am ajuns inca sa fim transportati cu viteza luminii, deci si aceasta va fi o foarte mare provocare pentru cercetatori.