Planeta Marte: Descoperiri UIMITOARE, Cercetatorii Surprinsi

Planeta Marte temperaturi

Planeta Marte are parte de o serie de descoperiri uimitoare in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre o serie de dezvaluiri care i-au uimit pe cercetatorii din intreaga lume. Descoperirile sunt facute de catre sonda spatiala a Emiratelor Arabe Unite care zboara in orbita deasupra planetei Marte, ea reusind sa faca o serie de observari care schimba multe dintre dezvaluirile anterioare facute pentru planeta, dar si ceea ce stiau oamenii de stiinta.

Planeta Marte are in primul rand dezvaluit faptul ca nu are concentratii de oxigen uniforme in atmosfera sa, ceva ce oamenii de stiinta credeau ca este complet diferit in realitate. Oamenii de stiinta credeau ca in atmosfera de pe planeta Marte oxigenul era distribuit uniform la diverse altitudini, dar in realitate concentratiile difera cu pana la 50% in functie de zona in care se fac masuratorile, ceva ce ii face pe oamenii de stiinta sa regandeasca multe dintre cele pe care credeau ca le stiu in legatura cu planeta.

Planeta Marte: Descoperiri UIMITOARE, Cercetatorii Surprinsi

Planeta Marte are deasemenea monitorizata temperatura in diverse zone ale sale, oamenii de stiinta folosind datele furnizate de catre sonda spatiala pentru a vedea cum sunt incalzite, sau reci, anumite regiuni. Sonda spatial dezvaluie temperaturi usor diferite pentru anumite regiuni de pe planeta Marte in comparatie cu ceea ce stiau oamenii de stiinta pana acum, insa nu este deocamdata vorba despre nimic menit sa schimbe tot ceea ce stia omenirea despre planeta.

Planeta Marte are toate aceste date din atmosfera si de pe suprafata disponibile in mod public multumita celor de la agentia spatiala din EAU, iar asa oamenii de stiinta din intreaga lume le pot vedea oricand. Aceasta metoda de a distribui date cu toata lumea va da nastere unor colaborari foarte interesante intre oameni de stiinta din diverse tari, iar totul pentru ca omenirea sa afle mai multe despre planeta Marte inainte de a o coloniza.

Planeta Marte va mai fi explorata si de catre alte sonde spatiale, si nu numai, astfel ca ramane sa vedem ce anume va mai fi dezvaluit in legatura cu ea in viitorul nu foarte indepartat.