AVERTIZARE NASA pentru un ASTEROID URIAS care se Apropie

NASA a emis o avertizare foarte importanta pentru un asteroid de dimensiuni impresionante care se apropie cu foarte mare viteza de Pamant, iata ce trebuie sa stim.

nasa avertizare asteroid apropie

NASA a emis o noua avertizare foarte serioasa pentru un asteroid de dimensiuni foarte mari care se apropie de Pamant in momentul de fata cuviteza de peste 48.000 KM/h. 2019 UR2 este denumirea acestui asteroid care vine cu foarte mare viteza aproape de Pamant in momentul de fata, iar NASA a emis avertizarea din cauza diametrului de 220 de metri care ar fi provocat pagube extrem de mari daca ar fi lovit suprafata Terrei.

NASA  spune totusi ca acest asteroid nu va lovi Pamantul, ci ca el va trece la aproximativ 4.2 milioane de kilometri de planeta noastra, dar chiar si asa, ele ste considerat foarte periculos din cauza dimensiunilor foarte mari. In general, cei de la NASA emit avertizari pentru orice fel de asteroid care are dimensiuni atat de mari, dar si care poate ajunge la o distanta care nu este considerata 100% sigura, si asta pentru ca traiectoria poate fi modificata oricand.

AVERTIZARE NASA pentru un ASTEROID URIAS care se Apropie

NASA a emis avertizarea pentru ca toata lumea sa stie ca un asteroid foarte mare ajunge aproape de Pamant, daca pastram proportiile universului, si asta chiar daca pericol nu exista. Facand o comparatie, distanta la care ajunge acest asteroid in raport cu Pamantul este de peste 10 ori mai mare decat cea dintre Terra si Luna, dar NASA este obligata sa emita alerte pentru ca toti pamantenii sa fie constienti de ceea ce se intampla.

NASA pregateste si un sistem de protectie impotriva asteroizilor, agentia spatiala americana dorind sa-l testeze undeva prin 2022, cu doi ani inainte de a trimite primii oameni pe LUNA, inclusiv si o prima femeie. NASA lucreaza impreuna cu cei de la ESA pentru a proteja Pamantul, astfel ca orice fel de asteroid ar mai veni in urmatoarele decenii, putem sta linistiti ca nu va lovi planeta pentru a provoca distrugeri.

NASA trebuie sa termine acest sistem pana in 2028, cand este estimat ca un asteroid de foarte mari dimensiuni ar urma sa loveasca Pamantul, iar pagubele ar putea fi extrem de mari.