ALERTA NASA pentru un ASTEROID URIAS ce vine spre Pamant

NASA a emis o alerta foarte importanta pentru un asteroid care are dimensiuni foarte mari, el fiind intr-o calatorie care il aduce cu foarte mare viteza langa Pamant.

0

ALERTA NASA ASTEROID URIAS Pamant

NASA a emis o noua alerta extrem de serioasa pentru un asteroid care se apropie cu foarte mare viteza de Pamant in momentul de fata, dimensiunile sale mari fiind cele care au motivat emiterea sa. Conform celor de la NASA, acest asteroid are denumirea 2006 SF6, un diametru de aproximativ 609 metri, si  se indreapta cu o viteza de cateva zeci de mii de kilometri pe ora, deci daca ar fi sa loveasca Pamantul, ar produce pagube serioase.

NASA spune ca acest asteroid va ajunge la 2.7 milioane de kilometri de Pamant in cursul acestei luni, iar desi vorbim despre o distanta mare, ea este totusi suficient de ingrijoratoare pentru a fi emisa o alerta. 20 noiembrie este ziua in care NASA spune ca asteroidul va ajunge la cea mai apropiata distanta de Pamant, astfel ca toti cei interesati, vor putea sa il vada atunci, mai ales ca vorbim despre o dimensiune considerabila pentru el.

ALERTA NASA pentru un ASTEROID URIAS ce vine spre Pamant

NASA urmareste acest asteroid de peste 1 deceniu, deci stie foarte bine ce urmeaza sa se intample in calatoria sa in apropiere de Pamant, astfel ca alerta pe care o face vine din cauza unei ingrijorari serioase. In ciuda faptului ca asteroidul 2006 SF6 ajunge la o distanta de 2.7 milioane de Pamant, la fel ca foarte multi altii, el face parte dintr-o categorie selecta de asteroizi care au dimensiuni foarte mari.

NASA emite in mod constant alerte pentru asteroizii care se apropie de Pamant, insa cei cu dimensiuni foarte mari sunt in general vazuti ca fiind foarte periculosi, chiar daca ajung la distante foarte mari de Terra. Cei de la NASA monitorizeaza in momentul de fata un numar extrem de mare de asteroizi, iar conform datelor lor, primul mare care are sanse de a lovi Pamantul este deocamdata la cam 8 ani distanta de planeta noastra.

NASA pregateste pana atunci un sistem de aparare planetara pentru a ne feri de orice fel de pericol, el urmand a fi testat undeva prin 2022, sau 2023, deci inca destul de departe.