Vodafone: VICTORIE MARE privind o AMENDA IMPORTANTA de la ANPC

Vodafone este foarte aproape de a scapa de o amenda importanta aplicata de catre cei de la ANPC impotriva operatorului pentru o masura luata impotriva clientilor.

Vodafone VICTORIE AMENDA ANPC

Vodafone obtine o noua victorie importanta in lupta cu ANPC, iar asta desigur ca este in detrimentul clientilor din intreaga Romanie, dar instantele par sa fie de parere ca sanctiunea a fost aplicata in mod injust. In luna aprilie cei de la ANPC au amendat Vodafone cu suma de 70.000 de LEI dupa decizia operatorului de a creste in mod unilateral valoarea abonamentelor clientilor din Romania cu valoarea de 1 euro din cauza OUG 114/2018.

Vodafone a facut exact ceea ce au facut si toti ceilalti operatori de telecomunicatii din Romania, doar ca valoarea modificarii pretului abonamentelor este una mai mare deca la RCS & RDS, sau Telekom. Totusi, in ciuda acestui lucru, cei de la ANPC au considerat ca doar in cazul Vodafone e vorba despre o modificare ce contravine legislatiei din Romania, astfel ca au aplicat o sanctiune de 70.000 de LEI, care se pare ca va fi anulata.

Vodafone: VICTORIE MARE privind o AMENDA IMPORTANTA de la ANPC

Vodafone a obtinut in prima instanta anularea procesului verbal prin care cei de la ANPC i-au aplicat amenda, iar acum a obtinut si o a doua victorie in urma apelului formulat de catre institutia pentru protectia consumatorilor. Chiar daca si aceasta hotarare va fi atacata, din cate se pare, cei de la Vodafone nu par sa mai aiba sanse de a pierde in fata autoritatilor, ceea ce ii cam pune intr-o pozitie foarte buna pentru a scapa de sanctiune.

Vodafone a avut blocata de catre ANPC majorarea pretului abonamentelor, deci a pierdut destui bani din cauza acestui lucru, dar daca va reusi sa obtina o anulare a sanctiunii, atunci va putea sa creasca preturile. Situatia nu e una tocmai grozava pentru clientii din Romania, insa Vodafone nu a facut absolut nimic diferit in comparatie cu ceilalti operatori de telecomunicatii, astfel ca mai mult ca sigur va scapa de probleme.

Vodafone a reusit sa-si creasca afacerile in Romania in ciuda OUG 114/2018 si a efectelor pe care aceasta le-a adus, astfel ca ramane de vazut ce se va intampla si dupa ce sanctiunea va fi anulata.