Calatoriile cu Metroul vor Putea fi Platite cu Telefonul in Bucuresti

Metrorex a anuntat ca bucurestenii vor putea plati calatoriile cu metroul prin card contactless, sau telefoane mobile, iata unde se poate face asta.

calatorie metrou plata telefon bucuresti

Metrorex a anuntat astazi ca in parteneriat cu BCR introduce plata contactless la metrou, deci bucurestenii vor putea plati calatoriile atat cu un card bancar contactless, cat si cu telefoanele mobile. Dupa ani si ani de zile in care am tot vazut aceste sisteme de plata implementate in alte tari, iata ca si in Bucuresti va exista la metrou posibilitatea de a plati calatoriile cu un card contactless, sau telefonul, totul in doar cateva secunde.

Metrorex a anuntat ca pentru inceput doar statia de metrou Tineretului va avea implementat acest sistem de plata contactless, insa mai mult ca sigur ca el va fi extins si pentru alte statii de metrou in viitor. Metrorex a semnat in 2016 un contract cu BCR pentru a implementa plata cu cardul la metrou, insa iata ca abia pe final de 2019 s-a ajuns la implementarea tehnologiei, dar mcar acum putem face acest lucru inclusiv cu telefoanele mobile.

Calatoriile cu Metroul vor Putea fi Platite cu Telefonul in Bucuresti

Incepand cu data de joi, 14 noiembrie, cei care calatoresc cu metroul vor putea testa noul sistem in statia Tineretului, deci daca aveti drum pe acolo, puteti testa ceea ce au gandit Metrorex si BCR pentru toata lumea. Avand in vedere ca orice telefon, sau smartwatch, poate face plati contactless la un POS care suporta asa ceva, oricine va putea plati calatoria cu metroul fara probleme in statie, deci nu trebuie sa mai aveti bani la voi.

“Introducerea cardurilor contactless (carduri asemanatoare celor de la STB) va fi posibilă odată cu finalizarea tuturor etapelor proiectului de modernizare a sistemului de taxare. Un alt factor important de menționat în cadrul acestei etape îl reprezintă alinierea la prevederile legislative privind introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic. De asemenea, BCR așteaptă în perioada urmatoare acordul VISA.”

Apple Pay, ING Pay, sau orice alt sistem de plati mobile de la orice banca din Romania va putea fi folosit, avand in vedere ca nu exista restrictii pentru acestea cand vine vorba despre platile la POS-uri. Ideea celor de la Metrorex ar trebui extinsa cat mai repede in toate statiile de metrou, iar asta pentru ca foarte multe carduri contactless sunt active in momentul de fata in Romania, deci foarte multa lume ar putea profita de sistem.

Plata calatoriei cu metroul folosind un telefon nu va aduce vreun cost suplimentar pentru calator, astfel ca n-aveti de ce sa va faceti griji din acest punct de vedere.