NASA: AVERTISMENT MAJOR pentru un ASTEROID URIAS ce Ajunge Luni

NASA a emis un nou avertisment major pentru un asteroid urias care se indreapta cu foarte mare viteza spre Pamant, si care va ajunge luni la noi.

NASA AVERTISMENT MAJOR ASTEROID URIAS

NASA a emis un nou avertisment privind un asteroid de mari dimensiuni care vine cu viteza foarte mare spre Pamant in momentul de fata, si care ar urma sa ajunga langa planeta noastra in cursul zilei de luni. Conform celor de la NASA, asteroidul are dimensiunea de 99 – 221 metri, deci este foarte mare, iar din moment ce vine cu viteza de 48.000 KM/h, e de inteles de ce a fost emis un nou avertisment pentru locuitorii Pamantului.

NASA a ales denumirea 2019 UR2 pentru asteroid, roca din spatiul cosmic urmand a ajunge in data de 18 noiembrie la Pamant, insa din fericire nu va exista vreun impact, ci vom avea parte doar de o vizita. Asteroidul va trece la o distanta care este de 17 ori mai mare decat cea dintre pamant si Luna, insa pentru ca este atat de mare si vine atat de rapid, NASA ne alerteaza oricum, mai ales ca traiectoria sa poata fi modificata oricand.

NASA: AVERTISMENT MAJOR pentru un ASTEROID URIAS ce Ajunge Luni

NASA obisnuieste sa emita avertismente de acest gen pentru asteroizi care se apropie chiar si la distante atat de mari fata de Pamant, dar asta pentru ca traiectoriile pot fi influentate oricand destul de usor. In aceasta idee, avertizarile vin pentru ca in cazul calatoriilor atat de lungi, NASA a vazut de foarte multe ori traiectorii modificate pentru rocile din spatiul cosmic, si exista pericolul ca una deviata sa loveasca inclusiv Pamantul candva.

NASA emite in cam fiecare zi avertizari pentru asteroizi periculosi care circula prin univers si care se apropie de Pamant, iar partea buna pentru acesta e ca trece la o distanta confortabila fata de planeta noastra. Exista alti asteroizi care se apropie la distante chiar foarte apropiate de cea dintre Luna si Pamant, in timp ce zilnic altii mai mici intra in atmosfera si se dezintegreaza fara a fi un pericol pentru cineva.

NASA va continua sa ofere avertismente d acest gen pentru ca aceasta este misiunea sa, separat de cea prin care va crea un sistem interplanetar pentru a apara Pamantul de eventuale pericole.