Android: PROBLEMA INCREDIBIL de GRAVA Descoperita in Telefoane

Android are o problema incredibil de grava descoperita si dezvaluita pentru telefoanele unor producatori extrem de importanti, iata cat de vulnerabili sunt oamenii.

Android PROBLEMA INCREDIBIL de GRAVA Descoperita in Telefoane

Android are o problema incredibil de grava descoperita si confirmata de catre o companie specializata in securitate informatica, ea confirmand cat de serioase sunt si cat de multi oameni sunt pusi de fapt in pericol. Vorbim despre o problema din cauza careia aplicatii malitioase pentru Android puteau face poze fara ca utilizatorii sa stie, si le puteau incarca in serverele hackerilor, iar printre telefoanele afectate se numara unele de la Samsung, Google, etc.

Android a avut aceasta problema foarte grava de la versiunea Marshmallow pana chiar recent, cand a fost rezolvata pe unele telefoane, unsa multe sute de milioane raman in continuare vulnerabile pentru ca nu sunt actualizate. Conform celor care au descoperit si testat problema, aplicatiile malitioase eludau necesitatea de a cere permisiuni pentru a face poze cu camera telefoanelor prin folosirea aplicatiilor Google Camera, sau Samsung Camera.

Android: PROBLEMA INCREDIBIL de GRAVA Descoperita in Telefoane

Android are API-uri care le-au permis acestor aplicatii sa nu mai ceara in mod explicit permisiuni pentru a face poze, utilizarea acelor aplicatii preinstalate permitand inregistrarea in secret de poze, chiar si cand telefoanele erau blocate. Aplicatiile malitioase puteau citi toate datele EXIF ale pozelor, dar mai rau decat atat, tot in secret, le puteau trimite catre serverele hackerilor, totul fara ca utilizatorul sa stie in vreun moment ce se intampla cu datele.

Android le impunea aplicatiilor sa ceara acces la mediul de stocare al telefoanelor pentru a putea salva pozele, dar utilizatorii nu-si puneau prea multe probleme cand il ofereau, fara sa stie de fapt ce se intampla in fundal. Aplicatiile erau gandite pentru a verifica si daca telefonul e blocat pentru a face pozele cand ele nu erau folosite, astfel ca Android era exploatat in totalitate pentru ca utilizatorii sa poata fi spionati de la distanta de catre hackeri.

Samsung si Google au rezolvat problemele din aplicatiile lor inca din iulie, dar utilizatorii care nu le-au instalat raman vulnerabili, la fel ca si multi altii cu telefoane Android pe care actualizari de rezolvare nu sunt oferite.