Angela Merkel: Decizie UIMITOARE privind Huawei, ce a Anuntat

Angela Merkel a luat o decizie uimitoare cu privire la Huawei, marcand un moment extrem de important pentru Europa, iata ce se va intampla in Germania.

Angela Merkel decizie Huawei

Angela Merkel, actualul cancelar al Germaniei, pare sa fie o sustinatoare a Huawei si a Chinei, fiind hotarata sa-si infrunte inclusiv propriul partid pentru a le da chinezilor sansa de a participa la crearea retelei 5G din tara. In ciuda avertizarilor pe care Angela Merkel le-a primit de la propriul partid, alte agentii guvernamentale, cu privire la Huawei si echipamentele sale 5G, cancelarul german este hotarat sa le acorde sansa de a participa la lansarea 5G.

Huawei nu va avea interdictie in Germania pentru a furniza echipamente pentru retelele 5G, asa cum cer SUA si cei din partidul Angelei Merkel, ci in schimb va trebui sa respecte niste conditii pentru a participa, nimic mai mult. Angela Merkel a spus ca vor fi stabilite unele reguli in ceea ce priveste nivelul de siguranta pe care echipamentele Huawei trebuie sa le respecte pentru a fi folosite in retelele 5G, si daca le vor respecta, vor putea fi folosite.

Angela Merkel sustine Huawei pentru retelele 5G din Germania

Angela Merkel sfideaza foarte multa lume pentru a le oferi celor de la Huawei sansa de a furniza echipamente 5G in Germania, dar masura e una care va avea cu siguranta ecou si in randul altor state europene. Unii dintre ministrii guvernului german o sustin pe Angela Merkel in decizia de a nu interzice Huawei, si cei din agentiile de informatii suspecteaza faptul ca decizia are la baza dorinta de a pastra relatiile bune cu China in continuare.

“Evident, iau în serios toate contribuțiile la discuție. Dar noi, în guvern, am decis să aplicăm un standard, după o considerație considerabilă și cu încredere în oficialii noștri de securitate – consider că aceasta este calea cea bună. Nu putem pedepsi sau promova companii individuale. Am întocmit cerințe de securitate care au fost întărite.”

Huawei este totusi o moneda de schimb in razboiul comercial dintre SUA si China, iar Germania nu prea vrea sa intre in aceasta lupta, Angela Merkel preferand sa stea deoparte si sa le acorde chinezilor sansa de a respecta niste reguli. Desigur ca daca printre acele reguli se va gasi vreuna care impune ca Huawei sa nu ofere acces la datele clientilor catre guvernul din China, atunci in mod normal ar trebui sa fie interzisa la crearea retelelor 5G din Germania.

Huawei va profita de aceasta ocazie pentru a incerca sa convinga si alte guverne din Uniunea Europeana sa-i foloseasca echipamentele 5G, bazandu-se pe faptul ca Germania e un mode pe care multi il urmeaza.