iOS 14: SCHIMBARI MARI facute de Apple pentru a EVITA Problemele iOS 13

iOS 14 are parte de o serie foarte mare de schimbari care au menirea de a aduce o versiune finala fara marile probleme pe care le are iOS 13 acum.

ios 14 schimbari probleme

iOS 14 este deja in plin proces de testare la compania Apple, iar cei din Cupertino incearca sa dea de inteles ca au invatat ceva din esecul lansarii iOS 13, astfel ca fac schimbari foarte mari in procesul de dezvoltare pentru iPhone. Craig Federighi, omul care supravegheaza dezvoltarea iOS 14, a impus o serie de modificari pentru procesul de dezvoltare al sistemului de operare astfel incat lansarea sa sa fie facuta fara problemele din 2019.

iOS 14 a avut aceste masuri anuntate de catre managerii Apple intr-o intalnire care a avut loc in sediul companiei cu unii dintre inginerii care lucreaza la dezvoltarea viitoarelor versiuni ale sistemului de operare pentru iDevice-uri. Prima schimbare impusa pentru iOS 14 este dezactivarea in versiunile beta oferite pentru dezvoltatori, dar si a celor publice, a functiilor care nu sunt finalizate, aparent acestea producand o buna parte dintre problemele existente.

iOS 14 este dezvoltat diferit pentru a nu avea problemele iOS 13

iOS 14 nu ar trebui sa mai aiba, la fel ca iOS 13, numeroase functii adaugate de ingineri diferiti in versiunile zilnice testate de catre angajati, toate acestea fiind adunate in build-uri fara a fi testate, sau pregatite pentru a fi folosite. Din cauza numarului mare de functii nefinalizate, build-urile testate de angajati functionau extrem de prost, fara ca ei sa stie clar de unde vin problemele, dar cu iOS 14 asta se va schimba, si doar functiile gata de folosire vor fi oferite.

“Înainte de dezvoltarea iOS 14, unele echipe ar adăuga în fiecare zi funcții care nu au fost testate complet, în timp ce alte echipe ar contribui la schimbări săptămânal. Software-ul de testare a devenit atât de înghesuit cu schimbări în diferite etape de dezvoltare, încât dispozitivele au devenit adesea dificil de utilizat. Din această cauză, unii „testeri ar merge zile fără o construcție locuibilă, așa că nu ar avea cu adevărat un control asupra a ceea ce funcționează și nu funcționează”, a spus persoana. Acest lucru a învins obiectivul principal al procesului de testare, deoarece inginerii Apple s-au străduit să verifice modul în care sistemul de operare reacționează la multe dintre noile funcții, ceea ce duce la unele probleme ale iOS 13.”

iOS 14 este dezvoltat in momentul de fata cu numele de cod “Azul”, iar unele dintre functiile care erau gandite pentru a fi lansate cu el au fost amanate deja pentru o actualizare ulterioara, care are numele de cod “Azul +1”. Practic, Apple isi schimba iar procesul de dezvoltare al iOS pentru ca iOS 13 are atat de multe probleme incat nici nu mai pot fi rezolvate, dar cei de la Apple se chinuie s aduca lucrurile la normal cu iOS 14, desi asta e foarte greu.

iOS 14 va fi lansat in versiune beta in luna iunie a anului 2020, dar pana atunci vom afla cu siguranta unele dintre noutatile importante pe care le va aduce pentru toata lumea.

7 COMENTARII

  1. Si asa munceau non stop…acum or sa fie si mai agili pentru tot software?
    Bravo…deja o sa fie foarte mare diferenta intre ei si restul…bine asta in caz ca ceilalti nu copiaza aceasta decizie

  2. Nu a fost iOS fara probleme – toate au avut jdemii de update-uri pt a le rezolva .
    Nu o sa fie nici iOS 14 lipsit de ele . Nu ne-a promis Apple marea cu sarea pt iOS 13 si inainte 12 si tot asa ?
    Doar lumea isi imagineaza ca cel precedent sau unul anterior a fost mai bun , dupa ce s-au chinuit tot anul cu tot felul de buguri si pe sfarsit, parca mai erau rezolvate din ele.

  3. Cel putin pentru mine ios 13 este cel mai bun de la ios 10 incoace ,fara prea multe bug-uri si cu cele mai bune performante pe toate device-urile care il suporta.Autonomia e intotdeauna discutabila dar in general si ea a fost si este acceptabila decat a fost in alti ani pe ios dupa upgrade.