Windows 10: ATENTIE la o Noua PROBLEMA CRITICA Descoperita

Windows 10 are o noua problema critica dezvaluita pentru utilizatorii de calculatoare din intreaga lume, iata la ce trebuie sa fie atenta toata lumea.

Windows 10 problema ransomware

Windows 10 are de saptamana trecuta lansat November 2019 Update pentru PC-urile din intreaga lume, iar din pacate unii incearca sa profite de distributia sa pentru a infecta calculatoarele utilizatorilor cu malware fara ca ei sa stie. Unii dintre cei care folosesc Windows 10 au inceput sa primeasca email-uri prin care li se recomanda sa faca update imediat la noua versiune a sistemului de operare lansat de catre Microsoft, doar ca totul e de fapt o mare pacaleala.

Windows 10 are o recomandare buna facuta in email, dar problema este ca in acel email este inclus un fisier care pare a fi o poza, insa la descarcare in calculator si accesare, el instaleaza un program care cripteaza toate fisierele din calculator. Dupa criptarea tuturor fisierelor din calculator, acel program malitios afiseaza un document pe desktop si ii anunta pe detinatori ca pentru a-si recupera fisierele din Windows 10 trebuie sa plateasca o suma de bani.

Windows 10 are November 2019 Update lansat cu un atac ransomware

Windows 10 este un sistem de operare folosit pe sute de milioane de calculatoare din intreaga lume in momentul de fata, iar asta il face atat de atractiv pentru hackerii care vor sa profite de oamenii ce-l au instalat. Din pacate, atacurile ransomware au de multe ori succes deoarece utilizatorii Windows 10 nu stiu ca nu trebuie sa acceseze fisiere din email-uri necunoscute, chiar daca ele par sa vina de la Microsoft, sau alte mari companii.

Windows 10 are November 2019 Update distribuit de catre cei de la Microsoft direct prin intermediul sistemelor interne ale OS-ului, acestea permitand instalarea sa imediata fara a fi necesara chiar accesarea vreunui website. Din acest motiv, este recomandabil pentru toti cei care au Windows 10 in calculatoare sa nu se increada in email-uri venite din surse necunoscute, chiar daca acestea par sa fie de la Microsoft, atentia fiind esentiala aici.

Windows 10 are aceasta actualizare distribuita de zilele trecute inclusiv prin intermediul sistemului intern de afisare a actualizarilor, astfel ca si mai multa lume ar trebui sa aiba acces la instalarea noutatilor pentru el.