RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, Decizia ce a adus o MARE SCHIMBARE

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone au avut parte de o decizie care a schimbat foarte mult Romania, iata cum au fost afectati toti clientii din tara.

RCS & RDS Telekom Orange Vodafone decizie schimbat

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone au avut impusa o decizie extrem de importanta care a adus si o foarte mare schimbare pentru clientii din tara noastra, iar desi ea a fost vazuta atunci ca un esec pentru romani, nu e asa. Vorbim despre faptul ca licitatia pentru frecventele 5G a fost amanata pentru 2020 din cauza necesitatii de a analiza pericolul adus de echipamentele Huawei, dar si a schimbarii produse la nivelul Guvernului Romaniei.

RCS & RDS, Vodafone, Orange au deja retele 5G lansate in Romania, deci nu sunt foarte mult afectate, insa pentru unii dintre romani amanarea lansarii retelelor 5G a fost o veste proasta, si multi au spus ca doar la noi se putea intampla asa ceva. Ei bine, in Franta a fost luata o decizie similara, licitatia pentru frecventele 5G fiind amanata pentru martie 2020, perioada similara cu cea in care RCS & RDS, si restul operatorilor, vor cumpara frecventele din Romania.

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone, Decizia ce a adus o MARE SCHIMBARE

RCS & RDS este de departe cel mai castigat, pentru ca are cea mai mare retea, cei de la Vodafone si Orange avand foarte multe de recuperat in urmatoarele luni, dar si dupa ce frecventele vor fi licitate de catre ANCOM. RCS & RDS a luat un avans sanatos, dar va avea investitii foarte mari de facut pentru a nu ramane din nou pe ultima pozitie, Orange si Vodafone avand “buzunare” mult mai “adanci” pentru a-si “creste” retelele 5G din Romania.

RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone ar urma sa plateasca doar cateva sute de milioane de euro pentru frecventele 5G din tara noastra, iar asta in timp ce in alte tari europene s-au platit miliarde bune de dolari pentru ele. Guvernul Romaniei voia sa obtina 1 miliard de euro de la RCS & RDS, Telekom, Orange, Vodafone pentru frecventele 5G, toti s-au opus, iar asta nu se va intampla, dar macar asa vom avea si servicii mult mai ieftine de la ei.

RCS & RDS are cel mai ieftin internet 5G din Romania, insa nu si cel mai rapid, iar situatia e identica cu cea pe care o vedem de ani de zile pentru retelele 3G, sau 4G, si cu 5G nu se va schimba nimic, din pacate.