Android: Veste GROZAVA de la Google pentru TOATE Telefoanele

Android are parte de o veste grozava de la Google, care se aplica pentru toate telefoanele ce ruleaza sistemul de operare al companiei americane.

Android securitate google telefoane

Android este un sistem de operare care, din pacate are destul de multe probleme de functionare, iar multi dintre noi stim acest lucru, cei de la Google nefiind straini de situatie, astfel ca incearca sa rezolve cat de multe probleme pot. In aceasta idee, compania Google a anuntat ca extinde programul prin care ofera recompense pentru cercetatorii care descopera probleme grave de securitate ale sistemului de operare Android si i le dezvaluie in privat.

Android este analizat de foarte multi cercetatori in securitate informatica din cauza numarului mare de vulnerabilitati care exista in el, iar cei care vor descoperi un exploit pentru noul chip TItan M pot primi pana la 1 milion de dolari. Acest chip este considerat de catre Google ca fiind extrem de sigur, dar daca prin Android el va putea fi exploatat, iar cercetatorii descopera cum se poate face asta, pot castiga suma uriasa de 1 milion de dolari pentru munca lor.

Google plateste mai mult pentru vulnerabilitatile din Android

Android va fi analizat cu mai mare atentie si pentru probleme care permit extragerea mai usoara de date din sistemul de operare, sau obtinerea de acces la date prin inlaturarea masurilor de securitate din ecranul de blocare. Google a adaugat aceste doua noi categorii de vulnerabilitati pentru a acoperi si mai multe situatii in care Android poate fi exploatat de catre cercetatori, deci ei vor avea mai multe motive sa raporteze vulnerabilitatile la companie.

“Astăzi, extindem programul și creștem sume de recompense. Prezentăm un premiu de 1 milion de dolari pentru o exploatare completă a codului la distanță, cu o persistență, care compromite elementul securizat Titan M pe dispozitivele Pixel. În plus, vom lansa un program specific care oferă un bonus de 50% pentru exploatările găsite pe versiunile de previzualizare specifice ale dezvoltatorilor de Android, ceea ce înseamnă că premiul nostru este acum 1,5 milioane de dolari.”

Android este testat de catre Google si in versiuni beta, iar compania americana a decis sa ofere recompense cu pana la 50% mai mari pentru cei care descopera vulnerabilitati critice in acestea, si le dezvaluie pentru inginerii sai. Rezolvarea acestor probleme inca din versiunile beta ar scuti Google de foarte multe batai de cap, si ar mai intari securitatea Android, deci e normal sa ofere mai multi bani pentru dezvaluirea tuturor vulnerabilitatilor din timp.

Cei de la Google ofera acum pentru vulnerabilitatile din Android sume de bani similare cu cele ale companiilor specializate pe achizitionarea si exploatarea lor, astfel ca unii cercetatori nu vor mai merge la ele.