WhatsApp: cat de MARE este PERICOLUL Aplicatiei pentru Telefoane

whatsapp pericol telefoane

WhatsApp a trecut anul acesta prin cateva probleme extrem de grave care au pus in pericol miliarde de oameni de pe planeta, aplicatille pentru iOS si Android avand vulnerabilitati atat de serioase incat orice putea fi luat din dispozitive. Vorbim despre vulnerabilitati care permiteau exploatarea telefoanelor iOS si Android prin WhatsApp chiar si fara ca utilizatorii sa stie ce se intampla, iar totul ne arata cat de periculoasa este simpla instalare a lor in telefoane.

WhatsApp a rezolvat la inceput de an o problema grava care avea la baza un malware facut de israelieni, de-a lungul anului a mai rezolvat alte probleme aproape la fel de rele, iar recent a aparut alta noua, la fel de grava precum celelalte. Toate aceste probleme ne arata ca o simpla aplicatie pentru telefoane, cum e WhatsApp, le poate oferi unor oameni aflati la mii de kilometru distanta posibilitatea de a ne controla telefoanele, dar si de a lua orice din ele.

WhatsApp poate fi un pericol pentru orice telefon in care e instalata

WhatsApp poate fi folosita de catre hackeri ca o arma pentru a controla telefoane si a ataca diverse alte website-uri, sau infrastructuri de uz public, totul prin exploatarea dispozitivelor din cauza unor vulnerabilitati necunoscute. Este incredibil cum in cadrul WhatsApp apar in mod constant probleme care pot duce la exploatarea telefoanelor oamenilor oricum vor hackerii, iar atunci cand se rezolva una, apare alta, parca si mai rea decat prima.

WhatsApp are aproape lunar dezvaluita cate o problema care permite exploatarea telefoanelor, nu toate sunt foarte grave, dar o data la cateva luni tot mai apare cat una ce in mod normal n-ar trebui sa existe. Constanta cu care apar toate aceste probleme ridica foarte multe semne de intrebare, dar ne arata si ca utilizatorii WhatsApp n-ar trebui sa se simta in siguranta cand au aplicatia in telefoane, mai ales daca folosesc un telefon Android, usor de spart.

WhatsApp este un pericol pentru oricine, iar multi nu-i acorda importanta pentru ca nu considera ca datele lor sunt importante, asta pana cand cineva le sparge telefonul si sterge tot din el, ori le fura pozele si identitatea, bani din conturi, sau contul de Facebook, dupa care oricine plange.