Imaginea ULUITOARE cu Planeta Marte publicata de catre NASA

Planeta Marte are o noua imagine uluitoare publicata de catre NASA pentru a ne arata inca unul dintre fenomenele importante care are loc acolo fara sa stim.

Imaginea ULUITOARE Planeta Marte publicata NASA

Planeta Marte este in centrul atentiei lumii intregi dupa ce o imagine uluitoare a fost publicata in premiera de catre cei de la NASA, si ne arata ceva ce nu am mai vazut pana in momentul de fata de pe acest corp ceresc indepartat. NASA a reusit sa foloseasca un supercalculator, si imagini preluate de la robotul Curiosity care se plimba pe planeta Marte, pentru a crea o imagine animata cu miscarile norilor, ceva ce pana in momentul de fata nu am mai vazut.

Planeta Marte este un loc extrem de complex, dar si foarte greu de explorat, astfel ca imaginea aceasta ne arata in sfarsit ceva ce NASA nu a putut crea pentru publicul larg foarte usor in ciuda tuturor datelor adunate pana acum. Daca v-ati imaginat vreodata ca pe planeta Marte nu exista nori, ei bine ar trebui sa va uitati cu foarte mare atentie la imaginea de mai sus, care va prezinta o realitate complet diferita cu privire la ceea ce se intampla acolo acum.

Imaginea ULUITOARE cu Planeta Marte publicata de catre NASA

laneta Marte
Simulare a miscarilor norilor pe planeta Marte.

Planeta Marte are prezentata in imaginea de mai sus o serie de nori care se formeaza in cursul unei nopti de vara in apropierea ecuatorului corpului ceresc, ei ajungand la densitatea cea mai mare in apropieara rasaritului. Pe masura ce planeta Marte se incalzeste acei nori dispar din atmosfera, dar reincep sa se formeze pe masura ce se apropie noaptea, iar procesul se repeta la nesfasit in aceasta perioada, asa cum se intampla uneori pe Pamant.

Planeta Marte nu are nori la fel de densi precum cei de pe Pamant, insa chiar si asa, ei au un impact serios asupra felului in care se misca vantul pe suprafata corpului ceresc, iar asta controleaza si miscarile apei acolo. Robotul Curiosity a preluat foarte date pana cand o asemenea imagine a putut fi creata pentru planeta Marte, insa desigur ca a fost nevoie de un supercalculator pentru ca o imagine sa poata fi vreata si publicata pentru oamenii obisnuiti.

Planeta Marte este unul dintre cele mai complexe medii care a fost explorat pana in momentul de fata de catre ceu de la NASA, si cu siguranta ca e nevoie de mult mai multe date pentru a intelege ceea ce se intampla acolo.