Noua NAVA de Transport pe LUNA a fost Prezentata de catre NASA

NASA a prezentat o noua nava de transport catre LUNA, iata cum isi imagineaza agentia spatiala americana ca va duce acolo un nou robot pentru explorare.

nava transport luna prezentata nasa

NASA a prezentat recent viziunea sa cu privire la modulul care va transporta pe LUNA robotii care vor explora diverse regiuni ale acestora, dar care vor fi folositi si pentru a transporta materialele care vor ajunge acolo pentru astronauti. Vorbim despre un modul care va aseleniza si va aduce robotii celor de la NASA pe suprafata lunii, iar de acolo acestia se vor misca singuri pentru a explora tot ceea ce inca nu am descoperit, iar astronautii ii vor folosi pentru transport.

NASA a acordat deja contractele pentru transportarea de diverse tipuri de echipamente catre LUNA, insa inca nu a definitivat modul in care vor ajunge acolo si acesti roboti de dimensiuni mai mari, care vor trebui sa functioneze singuri. In imaginea de mai jos cei de la NASA prezinta un modul de dimensiuni medii care ar urma sa fie folosit pentru transportarea pe luna a cel putin unui robot care va ajunge on zona polara a satelitului natural al Pamantului.

Noua NAVA de Transport pe LUNA a fost Prezentata de catre NASA

modul lunar robot

NASA a gandit modulul pentru a transporta un robot care va cantari aproximativ 300 de kilograme, iar transportul ar trebui sa aiba loc undeva in perioada 2021 – 2022, inainte ca noi oameni sa fie trimisi catre LUNA. NASA vrea sa faca o baza pe LUNA de pe care sa trimita primii oameni catre planeta Marte, insa inainte de a face asta, trebuie sa aiba acolo o serie de echipamente necesare pentru ca astronautii sa poata trai fara prea multe probleme.

NASA inca mai are foarte mult de lucru pana in momentul in care va avea un modul complet functional pregatit pentru a fi trimis catre LUNA, robotul fiind deja foarte aproape de a fi pregatit pentru a ajunge acolo si a explora. Separat de asta NASA pregateste in continuare astronautii, cu o serie de modificari inclusiv pentru costumele pe care acestia ar urma sa le foloseasca acolo, dar si pe cele care ar urma sa fie folosite pe planeta Marte.

NASA va dezvalui in continuare toate progresele pe care le va face in pregatirea noilor misiuni pentru LUNA si planeta Marte, asteptarile fiind foarte mari in ceea ce o priveste.