Fan Courier AMENDATA cu o Suma Considerabila de Autoritati

Fan Courier a fost amendata cu o suma considerabila de catre autoritatile din Romania, iata motivul aplicarii sanctiunii si cat de mare este ea.

Fan Courier amenda

Fan Courier, cea mai mare companie de curierat din Romania, a fost amendata cu o suma considerabila de catre autoritatile romane, si totul din cauza faptului ca nu a reusit sa protejeze cum trebuie datele clientilor sai. Conform reprezentantilor Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. cei de la Fan Courier au primit o amenda in valoare de 11.000 euro din cauza unui incident de securitate ce a afectata datele a 1100 de clienti.

Fan Courier nu are detaliat exact incidentul de securitate care ar fi dus la aplicarea acestei amenzi in cuantum de 1100 de euro, deci nu stim exact ce s-a intamplat, insa probabil datele clientilor au fost divulgate catre terti. Puteti vedea mai jos ce au spus autoritatile in legatura cu sanctiunea aplicata pentru cei de la Fan Courier, insa aceasta nu e prima de acest gen aplicata impotriva vreunei companii din Romania de catre autoritati.

Fan Courier are totusi parte de o amenda mai mica decat cele aplicate pentru alte companii, in alte cazuri valorile fiind mult mai mari decat cea de 11.000 de euro pe care o vedem impusa acum de catre autoritatile din Romania.

“Sancțiunea a fost aplicată operatorului întrucât nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurarii unui nivel de securitate corespunzator riscului prelucrării generat în special, în mod accidental sau ilegal, de distrugerea, pierderea, modificarea, divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod, ceea ce a condus la pierderea datelor cu caracter personal (nume, prenume, numar card, cod siguranta card (cvv), adresa titular card, cod numeric personal, serie si număr card identitate, numar cont IBAN, limita credit aprobat, adresa de corespondenta) și la divulgarea/accesarea neautorizată a datelor cu caracter personal, fiind afectate de incidentele de securitate un număr de aproximativ 1100 persoane fizice vizate, deși operatorul avea obligația luării măsurilor de securitate adecvată a datelor cu caracter personal potrivit dispozițiilor art. 5 alin. (1) lit. f din RGPD.”