NASA Descopera un NOU ASTEROID, Emite o Avertizare de PERICOL

NASA a descoperit un nou asteroid care se apropie cu foarte mare viteza de Pamant in momentul de fata, si a emis o avertizare de pericol cu privire la el.

NASA ASTEROID Emite Avertizare PERICOL

NASA a emis o noua avertizare pentru un asteroid pe care l-a descoperit cu doar o zi in urma, dar care urmeaza sa se apropie de Pamant chiar in acest weekend, deci este foarte aproape de a fi vizibil de catre astronomi. Cei de la NASA au reusit de aceasta data sa detecteze din timp acest asteroid, nu ca in alte situatii cand unii au trecut pe langa Pamant fara sa poata fi detectati de catre sistemele care monitorizeaza spatiul cosmic in galaxia noastra, si nu numai.

NASA a ales denumirea 2019 WH2 pentru acest asteroid care se apropie cu o viteza de 36.500 KM/h de Pamant, el neavand un diametru mare, dar viteza si proximitatea sunt motivele pentru care a fost emisa o noua alerta astazi. Conform celor de la NASA, acest asteroid ar avea un diametru cuprins intre 14m – 22m, dar daca va lovi planeta cu o viteza atat de mare, poate provoca cu siguranta pagube deoarece nu va fi dezintegrat la intrarea in atmosfera.

NASA Descopera un NOU ASTEROID, Emite o Avertizare de PERICOL

NASA a estimat ca asteroidul se va apropia de Pamant in data de 1 decembrie, deci atunci va putea fi observat de catre oricine urmareste cerul instelat, insa desigur ca viteza sa de deplasare va face lucrurile ceva mai dificile. Totusi, apropierea de Pamant il va face imposibil de ratat de catre cei care urmaresc cu foarte mare atentie tot ceea ce se intampla in univers, si exista foarte multe de urmarit acolo in momentul de fata in apropierea pamantului.

NASA sustine ca asteroidul se va apropia la o distanta de 1.3 milioane de kilometri de Pamant, adica de vreo 3.5 ori distanta dintre planeta si Luna, iar asta e una dintre cele mai mici ale asteroizilor care se apropie acum de noi. Acesta este si unul dintre motivele din cauza caruia NASA a decis sa emita aceasta alerta importanta pentru al sau asteroid, dar sansele ca traiectoria sa sa fie modificata pana pe 1 decembrie sunt destul de mici.

NASA vrea totusi ca lumea sa stie ce se intampla, si asta e foarte bine, dar nici de data aceasta nu vom fi loviti de catre aceasta roca ce se deplaseaza foarte rapid prin univers.