Clientii RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom Vizati de un ANUNT GROZAV

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom au clientii vizati de o veste foarte buna astazi in Romania, iata ce fac autoritatile si cat de mult se pot schimba lucrurile.

Clientii RCS & RDS Orange Vodafone Telekom ANUNT GROZAV

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom au avut parte de un inceput de an foarte prost din cauza modificarilor legislative care au fost gandite de catre autoritatile din Romania, si care le-au dat peste cap multe dintre planuri. RCS & RDS a fost prima companie care a actionat dupa adoptarea OUG 114/2018, alegand sa majoreze preturile pentru a contra prevederea conform careia 3% din cinfra de afaceri ar urma sa fie platita anual ca o noua taxa pentru autoritati.

RCS & RDS doar a dat startul acestor modificari, iar asta pentru ca restul operatorilor i-au urmat, au crescut preturile, si desigur ca au intrat in vizorul celor de la ANPC, care i-a acuzat pe toti de practici ilegale. Cei de la ANPC au amendat pana acum trei dintre operatori pentru asta, doi avand cresterile de preturi blocate in Romania, iar RCS & RDS se numara printre ei, recent obtinand si o victorie importanta in instanta impotriva autoritatilor romane.

Clientii RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom Vizati de un ANUNT GROZAV

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom ar putea avea totusi parte de o veste extrem de buna, iar asta pentru ca autoritatile vor sa elimine efectele negative pe care OUG 114/028 le produce, cel putin in anumite domenii. Pana acum noul guvern condus de catre Ludovic Orban a anuntat ca va face modificari pentru energie electrica si gaze naturale, insa nu este exclus ca RCS & RDS, si restul operatorilor, sa aiba deasemenea parte de vesti bune.

RCS & RDS a fost unul dintre principalii parteneri de discutii a vechiului guvern pentru a elimina efectele aduse de catre OUG 114/2018, insa e posibil ca la discutii cu noul guvern sa vina inclusiv ceilalti care au refuzat sa faca asta. Daca noul Guvern al Romaniei va decide intr-un final sa anuleze si aceasta problema adusa de catre OUG 114/2018, atunci RCS & RDS, impreuna cu restul mediului telecom, isi vor putea continua investitiile.

RCS & RDS se va bucura cel mai mult de asta, anuntand ca pierde 70 de milioane de LEI anual din cauza prevederii OUG 114/2018, iar acesti bani ar putea fi investiti in infrastructura si imbunatatirea serviciilor sale.