PROBLEMA cu Netflix la care TREBUIE sa fii foarte ATENT

Netflix are o problema foarte serioasa la care trebuie sa fii atent daca ai un abonament activ, iata de ce trebuie sa te feresti in acest moment.

PROBLEMA Netflix TREBUIE fii ATENT

Netflix este cel mai mare serviciu de streaming video de pe planeta, iar asta inseamna ca exista interes foarte mare si din partea hackerilor pentru a obtine acces la conturile persoanelor care l-au avut candva activat. Cei de la Netflix le cer oamenilor sa le ofere datele cardurilor bancare pentru a-i plati serviciile, iar acestea sunt stocate in platforma timp de 10 luni dupa dezactivarea unui cont, iar aceasta este o problema ce se poate dovedi a fi costisitoare.

Netflix este tinta hackerilor care fura conturile persoanelor ce fie folosesc platforma, fie au renuntat la ea de putin timp, si vand acele conturi altor oameni care reactiveaza abonamentele victimelor si urmaresc orice vor. Un caz din Marea Britanie a dezvaluit problema care vizeaza conturile Netflix ale oamenilor care nu le protejeaza suficient de bine, si au avut la un moment dat inregistrate in ele informatii de plata, iar acestea nu au fost sterse in mod automat.

PROBLEMA cu Netflix la care TREBUIE sa fii foarte ATENT

Netflix stie despre aceasta problema, iar in general returneaza banii celor care au avut conturi reactivate de catre hackeri dupa ce fusesera in prealabil reactivate, insa aparent nu returneaza totdeauna banii celor pagubiti. Vorbim despre acelasi caz din Marea Britanie, o femeie anulandu-si abonamentul Netflix in aprilie, un hacker reactivandu-l in septembrie, iar desi ea a contactat compania si i s-a promis o returnare a banilor, a mai fost facturata pentru inca doua luni de abonament, cu o rambursare partiala.

Netflix spune ca datele de plata ale utilizatorilor sunt tinute in platforma timp de 10 luni dupa dezactivarea unui cont pentru a face mult mai simpla reactivarea, insa din pacate aceasta este si o problema de securitate. Daca acele date n-ar mai exista in platforma cand un cont este dezactivat, hackerii n-ar mai avea vreun motiv sa incerce sa le fure pentru ca nu ar putea sa mai reactiveze serviciile fara o metoda proprie de plata pentru abonament.

Netflix nu-si va schimba politica privind pastrarea datelor de plata chiar si dupa dezactivarea conturilor, asa ca trebuie sa fiti foarte atenti la ceea ce faceti.