Obiectul Interstelar INCREDIBIL Surprins intr-o Noua Imagine

Obiectul Interstelar INCREDIBIL Surprins intr-o Noua Imagine

Un obiect interstelar incredibil a fost surprins intr-o noua imagine care ne arata din nou cat de surprinzator este spatiul cosmic de care suntem inconjurati, dar si cum arata ceea ce vine din afara galaxiei noastre. Vorbim despre o cometa care a fost descoperita de catre un rus care are numele Borisov, acesta fiind folosit deasemenea pentru denumirea cometei care ne viziteaza, si care a fost inregistrata iar de catre astronomi in poza de mai jos.

Ceea ce vedeti mai jos este o cometa care strabate in momentul de fata galaxia din care facem parte, si a carei coada are o lungime de aproximativ 160.000 de kilometri, adica aproape jumatatea distantei dintre Pamant si Luna. O alta descoperire interesanta pentru aceasta cometa sta in faptul ca a sa coada este albastra, ceva ce pana acum n-a mai fost vazut pentru un obiect de acest gen, astfel ca vorbim despre o premiera foarte interesanta.

Obiectul Interstelar INCREDIBIL Surprins intr-o Noua Imagine

cometa interstelara imagine

Acesta este doar al doilea obiect interstelar care ajunge in galaxia noastra, si desigur ca astronomii l-au urmarit cu mare atentie pentru a vedea cum se misca prin interiorul spatiului cosmic din galaxie, el urmand a iesi in curand. Interesant este deasemenea si faptul ca doar coada acestei comete are o dimensiune egala cu de 14 ori cea a Pamantului, iar asta ne arata cat de mica este planeta noastra in comparatie cu acest obiect intestelar care trece prin galaxie.

Conul cometei ar avea diametrul de aproximativ 1 kilometru, si pe masura ce se apropie de soare se pare ca reactioneaza la caldura, incepand sa aiba o culoare rosiatica, ceea ce este destul de normal in aceste conditii. Conform calculelor facute de catre astronomi, cometa va ajunge la 190 de milioane de kilometri de Pamant pe 8 decembrie, aceasta fiind cea mai mica distanta dintre planeta si cometa inainte ca ea sa plece din galaxie si sa dispara in univers.