PROBLEMELE Digi Mobil CRESC, Planurile pentru Clientii Romani INCURCATE

Digi Mobil are parte de o lovitura de teatru care-i pune serios in pericol planurile pentru Romania, iata cu ce situatie se confrunta operatorul telecom.

PROBLEMELE Digi Mobil CRESC Planurile Clientii Romani INCURCATE

Digi Mobil se pregateste de ceva vreme pentru a da o lovitura importanta pe piata de telecomunicatii din Romania, insa se pare ca toate planurile facute de catre RCS & RDS urmeaza sa se naruiasca foarte rapid, din pacate. Mai exact, in ciuda tuturor negocierilor pe care RCS & RDS le-a dus cu Telekom pentru a cumpara infrastructura mobila a grupului pentru Digi Mobil, in final n-ar urma sa preia nimic de la ei pentru ca vanzarea ar urma sa se faca total diferit.

Digi Mobil este in concurenta acum nu doar cu o serie de grupuri straine de investitii care vor sa cumpere toata compania Telekom din Romania, ci si cu planurile germanilor de a fuziona cu Orange, aceasta fiind o mare surpriza. Ieri v-am spus ca exista discutii privind o fuziune intre Orange si Telekom, iar de aici Digi Mobil pierde cel mai mult, pentru ca nu poate cumpara infrastructura de care are foarte mare nevoie in momentul de fata in Romania.

PROBLEMELE Digi Mobil CRESC, Planurile pentru Clientii Romani INCURCATE

Digi Mobil a pregatit si un fel de plan de rezerva, iar asta pentru ca a inceput deja sa construiasca o infrastructura 2G in Romania pentru a-si imbunatati serviciile, dar constructia sa va dura ani de zile, deci utilitatea va fi redusa. Daca ar fi cumparat infrastructura mobila a Telekom, Digi Mobil ar fi avut instant acces la o infrastructura foarte extinsa care este superioara celei pe care o are in momentul de fata, si care ar fi ajutat-o extrem de mult.

Digi Mobil ramane acum sa se lupte cu grupurile de investitii straine daca fuziunea dintre Telekom si Orange nu va avea loc, dar asta inseamna ca ar putea fi obligata sa preia si clientii pe care nu a dorit sa ii ia pana acum. Aceasta a fost o problema foarte mare in negocierile duse de catre RCS & RDS si Telekom, iar in final Digi Mobil si clientii sai pierd cel mai mult daca lucrurile nu vor merge in directia dorita de catre grupul de telecomunicatii romanesc.

Digi Mobil va ramane un operator puternic si fara infrastructura mobila a celor de la Telekom, va fura in continuare foarte multi clienti prin portare, si ramane doar de vazut ce se va intampla cu infrastructura sa.

3 COMENTARII

  1. De ce sa dezinformez. Ce logica are pentru Telekom sa vanda catre RCS & RDS o bucata din divizie cand altii vin si cumpara tot. Explica-mi tu, te rog.