NASA: VIDEO ULUITOR cu cel mai IMPORTANT Eveniment din Univers

NASA a anuntat recent ca telescopul Hubble a reusit sa surprinda unul dintre cele mai importante evenimente care a avut loc in univers in toata istoria noastra, si vorbim despre ceva ce a lasat multi astronomi foarte uimiti. Mai exact, folosind telscopul Hubble, cei de la NASA au reusit sa observe indeaproape cea mai mare eliberare de energie care a fost vazuta vreodata in univers de catre astronomi, evenimentul fiind unul extrem de important.

NASA sustine ca o eliberare de raze gama care a fost de mii de miliarde de ori mai puternica decat lumina vizibila in univers a avut loc, cantitatea de energie emisa de ea fiind mai mare decat cea pe care o emite soarele in toata existenta sa. NASA a afirmat ca toata aceasta energie a fost emisa in doar cateva secunde, in cursul lunii ianuarie, iar mai multe telescoape spatiale pe Pamant au reusit sa o detecteze, inclusiv cele Swift si Fermi.

NASA: VIDEO ULUITOR cu cel mai IMPORTANT Eveniment din Univers

NASA si-a dat seama cat de important este evenimentul, astfel ca a directionat telescopul Hubble spre aceasta sursa de energie pentru a vedea mai indeaproape ceea ce s-a intamplat, iar clipul video de mai sus ne explica foarte multe. Conform analizei de pana acum, NASA este de parere ca explozia de raze gama a avut loc la 5 miliarde de ani-lumina de Pamant, intr-o galaxie foarte indepartata, iar omenirea a avut parte de posibilitatea de a participa la acest eveniment care probabil nu va mai vi vazut curand.

NASA afirma ca galaxia in care a avut loc aceasta emisie puternica de raze gama este una in care s-au ciocnit deja doua galaxii, iar acest eveniment ar fi putut contribui la emiterea unei energii atat de puternice. Cercetatorii de la NASA considera ca aceasta observatie este una dintre cele mai importante relaizate de catre ei pana acum, iar asta e perfect normal avand in vedere cat de mare este cantitatea de energie transmisa in univers de eveniment.