Huawei: AJUTORUL Important pe care il Primeste acum Compania

Huawei are parte de un ajutor foarte important in momentul de fata, compania chinezeasca benefiind de ceva ce concurentele sale de pe piata nu au primit.

Huawei AJUTORUL Primeste Compania

Huawei primeste acum un ajutor extrem de important intr-o situatie in care parea ca nu mai are vreo cale de a readuce lucrurile la normal, desi inclusiv asa e destul de greu sa faca tot ceea ce vrea. Mai exact, noul ambasador al Chinei in Canada a mers in vizita la CFO-ul Huawei care a fost arestat acum un an de zile la cererea SUA, persoana in cauza fiind fiica fondatorului companiei chinezesti, iar problema e una foarte complicata.

Huawei a avut CFO-ul arestat de catre autoritati cand incerca sa paraseasca Canada, iar acum Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei, este eliberata pe cautiune si sta intr-una dintre vilele luxoase pe care le are in Vancouver in momentul de fata. Ambasadorul Chinei le-a cerut candienilor sa corecteze greseala din cauza careia CFO-ul companiei Huawei a fost arestat, iar asta dupa numeroase cereri similare facute in trecut de catre ei.

Huawei: AJUTORUL Important pe care il Primeste acum Compania

Huawei are o relatie foarte strans cu guvernul chinez, ceea ce a creat ingrijorare in randul americanilor, dar si a altor state puternice de pe glob, iar asa s-a ajuns in situatia in care compania are sanctiuni impuse de catre americani, si ele urmeaza sa fie intarite. Totusi, in ciuda amenintarilor facute de catre China la adresa Canadei cu privire arestarii CFO-ului Huawei, pana in momentul de fata nu s-a rezolvat nimic in aceasta situatie foarte complicata.

“Noul ambasador al Chinei în Canada a vizitat un înalt funcționar Huawei Technologies Co Ltd care luptă cu extrădarea în Statele Unite și a cerut Ottawa să o elibereze, a declarat ambasada vineri. Ambasadorul Cong Peiwu, care a preluat postul la începutul acestei luni, joi și-a extins salutul față de Meng și a declarat că Beijingul „va continua să îndemne partea canadiană să-și corecteze greșeala” și să o elibereze imediat”

Huawei are un interes foarte mare sa-si vada CFO-ul eliberat si intors in China, nu doar pentru ca e vorba ce fiica fondatorului companiei, ci si pentru ca e vorba de un om din conducere asupra caruia planeaza acuzatii grave in acest moment. Situatia este una foarte complicata, si aproape fara iesire, insa cei de la Huawei nu prea au ce sa faca decat sa incerce sa foloseasca toate canalele diplomatice pe care le au la dispozitie acum.

Huawei nu a fost afectata in vreun fel de ceea ce i s-a intamplat CFO-ului sau, iar dupa cum se prezinta lucrurile, e improbabil ca ceva sa se schimbe in viitorul apropiat din acest punct de vedere.

1 COMENTARIU