Android: Problema GRAVA ce Afecteaza SUTE DE MILIOANE de Oameni

Android are o noua problema grava dezvaluita pentru lumea intreaga, iar aceasta afecteaza sute de milioane de oameni de pe intregul glob, iata cu ce se confrunta utilizatorii.

Android are o noua problema foarte grava care afecteaza sute de milioane de oameni de pe intreaga planeta in momentul de fata, si vorbim despre un malware care a fost foarte greu de descoperit, dar care este extrem de periculos in acest moment. Mai exact, acest malware are denumirea StrandHogg, el fiind gandit pentru a pacali utilizatorii ca folosesc aplicatii reale, cand de fapt folosesc versiuni malitioase, care afiseaza o interfata falsa.

Android ar avea cele mai importante 500 de aplicatii din Google Play afectate de catre aceasta problema foarte serioasa, iar cercetatorii care au descoperit malware-ul sustin ca pana acum clientii a peste 60 de banci au fost afectati de el. Vulnerabilitatea exploatata, care exista inclusiv in Android 10, le permite aplicatiilor malitioase sa obtina acces la microfoanele telefoanelor, datele GPS, camera, sau sa citeasca mesajele SMS primite de victime.

Android: Problema GRAVA ce Afecteaza SUTE DE MILIOANE de Oameni

android strandhogg malware

Android poate fi exploatat in acest mod chiar daca nu are root facut de catre utilizator, aplicatiile malitioase afisand o interfata similara cu cea a unei aplicatii reale pentru a efectua acest hack foarte periculos pentru utilizatori. Puteti vedea in clipul video de mai sus cum este explicata intreaga metoda de a ataca utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android, metoda de lucru fiind atat de sofisticata incat nici nu-ti dai seama de atac.

Android are vulnerabilitatea pe toate versiunile lansate in ultimii ani, deci sute de milioane de oameni sunt in pericol chiar daca Google a anuntat ca a rezolvat-o intr-un patch de securitate pentru Android 10, care a ajuns la foarte putina lume. Restul oamenilor raman vulnerabili si pot avea bani furati din conturile bancare, SMS-urile citite de hackeri, poze furate in telefoane, conversatiile ascultate, sau miscarile monitorizate de la distanta de ei.

Android are probleme de acest gen din cauza complexitatii sale, dar si a modului in care sunt gandite sa functioneze permisiunile pentru aplicatii, iOS fiind aproape imposibil de exploatat in acest mod de catre hackeri.