Telekom face un ANUNT IMPORTANT, CE se va Intampla in Romania

Telekom face un anunt foarte important pentru viitorul companiei in Romania, iata ce decizie majora a fost luata de catre cei care conduc grupul din tara.

Telekom ANUNT IMPORTANT Intampla Romania

Telekom, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania, a anuntat in cursul acestei zile ca urmeaza sa aiba loc o noua prelungire a mandatului actualului sau presedinte, Miroslav Majoroš, care este in functie din ianuarie 2016. Acesta urmeaza sa conduca Telekom inclusiv in cursul anului 2020, iar aceasta decizie va conta foarte mult pentru modul in care isi va continua grupul activitatea pe piata din tara noastra.

Telekom a reusit sub conducerea lui Miroslav Majoroš sa isi reduca substantial cheltuielile, sa isi creasca incasarile, dar si profitul, iar in urmatorul an el ar trebui sa gestioneze vanzarea grupului catre Orange, RCS & RDS, sau un grup de investitori straini. Miroslav Majoroš a criticat dur Guvernul Romaniei pentru adoptarea OUG 114/2018, a amenintat ca nu va lasa Telekom sa participe la licitatia pentru 5G, deci va fi un an 2020 foarte interesant.

Telekom face un ANUNT IMPORTANT, CE se va Intampla in Romania

Telekom a reusit sa ramana o companie profitabila sub conducerea lui Miroslav Majoroš, insa acesta a avut de administrat un grup cu probleme destul de mari, un grup care pierde sute de mii de clienti anual, si un grup care se cam lupta cu legislatia din Romania. Practic, mandatul lui Miroslav Majoroš pare sa fi fost unul de rezolvare a problemelor si de incercare a unei schimbari totale a ceea ce a fost Cosmote, dar chiar si asa, compania va pleca din tara.

Telekom inca are aproape 10 milioane de clienti in Romania, cifra scazand in decursul mandatelui lui Miroslav Majoroš, in principal pe partea de telefonie mobila, insa e greu sa administrezi ceva preluat cu foarte multe probleme de la altii. Va fi interesant ce vazut ce se va intampla la Telekom in prima jumatate a anului viitor, daca Miroslav Majoroš va decide ca trebuie sa se participe la licitatia 5G, sau daca se va astepta vanzarea.

Telekom nu va fi vanduta prea rapid, fiind nevoie de multe aprobari pentru asta, inclusiv de la Comisia Europeana, deci ramane de vazut daca se va merge in continuare pe un echilibru intre investitii si profit, sau se va incerca o crestere a profitului inainte de vanzare.