Vanzarea Telekom este de IMPORTANTA MAJORA pentru Romania

Telekom are vanzarea de importanta majora pentru Romania, iata cat de serioasa este decizia care trebuie luata de catre Guvernul Romaniei privind compania.

Vanzarea Telekom IMPORTANTA Romania

Telekom isi va vinde divizia de servicii mobile din Romania, asta e cat se poate de clar, pentru ca o fuziune cu Orange este destul de improbabila, avand in vedere valorile diferite ale celor doua companii, si foarte multe alte calcule financiare. In aceasta situatie, Guvernul Romaniei trebuie sa analizeze cu foarte mare atentie tranzactia care urmeaza sa aiba loc pentru transferul operatorului catre o alta entitate, iar asta pentru ca vorbim despre siguranta nationala.

Telekom are o infrastructura care se intinde in intreaga tara, deci e foarte posibil ca subiectul vanzarii sale sa ajunga sa fie discutat si in CSAT din moment ce vorbim despre servicii folosite de milioane de romani. Infrastructura Telekom are o foarte mare importanta strategica deoarece ii va oferi oricarui proprietar capacitatea de a controla ceea ce se intampla cu telecomunicatiile in diverse regiuni din Romania, poate chiar in situatii importante.

Vanzarea Telekom este de IMPORTANTA MAJORA pentru Romania

Telekom a fost la un moment dat in centrul unor zvonuri care sugerau o posibila vanzare catre un grup de investitii din Rusia, ceea ce a ridicat foarte multe semne de intrebare cu privire la modul in care compania va fi condusa. Este cunoscut faptul ca putina lume si-ar dori ca Rusia sa detina controlul asupra unui operator atat de important precum Telekom, iar Guvernul Romaniei va trebui sa ia o decizie dupa o analiza foarte serioasa a situatiei de fapt.

Telekom are desigur interes manifestat si de catre unele grupuri de investitii din Europa, aici interesul fiind chiar mai serios, iar asta ar putea bloca vanzarea catre cei de la Orange, sau RCS & RDS, pentru ca vorbim despre o achizitie in totalitate. Planurile celor de la Telekom sunt de a-si vinde compania in totalitate cat mai repede si mai usor, iar o vanzare catre un consortiu de grupuri de investitii ar fi mai simpla pentru ei, in final.

Telekom va trebui vanduta catre entitati care nu doresc raul Romaniei, insa in final Guvernul este cel care va decide catre cine va merge toata infrastructura pe care operatorul a creat-o in tara noastra pana in momentul de fata.