Apple SUFERA din cauza Tensiunilor dintre SUA si China

Apple SUFERA Tensiunilor SUA China

Apple sufera din cauza tensiunilor care inca mai exista intre SUA si China, iar pretul actiunilor companiei americane au scazut pe bursele din SUA astazi. Vorbim despre o scadere de 3% pentru pretul actiunilor Apple, cea mai mare din august si pana acum, totul pentru ca Donald Trump a anuntat ca nu se grabeste sa incheie un acord comercial cu China.

Trump a sugerat ca ar putea astepta pana in 2020 pentru a face acest pas, deci nu are vrenu interes sa il faca vreodata, iar Apple a fost una dintre companiile serios afectate. Problema este ca SUA vrea sa impuna noi taxe pentru importul produselor chinezesti daca in urmatoarele doua saptamani nu se ajunge la un acord, iar cum asta nu se va intampla, e de asteptat sa se impuna taxele.

Aceste noi taxe vor afecta inclusiv iPhone si iPad, iar presedintele Apple a spus ca vor exista probleme in a concura cu Samsung din cauza lor, dar lui Donald Trump nu-i pasa. Apple ar putea fi nevoita sa-si reduca inclusiv profitul pentru a acoperi aceste taxe si a nu creste preturile produselor, iar de aici vine si frica investitorilor, deci scaderea pretului actiunilor.

3 COMENTARII