NASA prezinta Primul Hotel pentru Robotii din Spatiul Cosmic

NASA prezinta primul hotel pentru robotii care sunt trimisi in spatiul cosmic pentru a fi folositi in diverse misiuni, iata cum arata acesta.

NASA Primul Hotel Robotii Spatiul Cosmic

NASA dezvolta tot felul de proiecte la care foarte putina lume se gandeste, iar unul dintre ele are in vedere un hotel pentru robotii care sunt folositi pe Statia Spatiala Internationala de catre astronautii care sunt trimisi sa-si desfasoare misiunile acolo. In imaginile de mai jos puteti vedea RiTS, un hote special creat de catre cei de la NASA pentru robotii care sunt folositi pe Statia Spatiala Internationala, el fiind pregatit pentru a fi trimis chiar aszi acolo.

NASA vrea sa trimita peste cateva ore acest hotel pentru roboti in spatiul cosmic folosind o nava a SpaceX care va transporta inclusiv provizii pentru astronautii care locuiesc pe Statia Spatiala Internationala, doi noi roboti urmand a fi dusi deasemenea. Acesti roboti au spectrometre de mari dimensiuni care vor putea detecta rapid prezenta de gaze precum amoniacul, deci vor fi descoperite orice fel de eventuale probleme cu scaparile de gaze din statie.

NASA prezinta Primul Hotel pentru Robotii din Spatiul Cosmic

NASA rits, hotel roboti
Rits, primul hotel pentru robotii din spatiul cosmic.

NASA va stoca si acesti roboti in hotelul special creat pentru asemenea dispozitive, el fiind gandit pentru a ii incalzi, dar si pentru a oferi protectie impotriva radiatiilor, dar si a micrometeoritilor care se misca prin univers cu viteze foarte mari. Hotelul creat de catre cei de la NASA pentru roboti va permite stocare lor in afara Statiei Spatiale Internationale, in loc de interior, eliberand astfel spatiu foarte important pentru a stoca alte elemente.

“Pentru fiecare dintre instrumentele sale stocate, RiTS va asigura căldura și protecția fizică împotriva radiațiilor și micrometeroizilor sau a obiectelor minuscule de mare viteză care se prăbușesc prin spațiu. Sistemul său termic menține temperaturi ideale pentru instrumente, ajutându-le să rămână funcționale. Acest hardware va reduce semnificativ timpul și costurile pentru ca echipajul de stație să implementeze capabilități de detectare a scurgerilor folosind Dextre. Cu RiTS, vom avea acces mai ușor și mai rapid la RELL, ceea ce poate ajuta la asigurarea siguranței astronauților noștri în spațiu.”

NASA a gandit in detaliu ceea ce vrea sa faca pentru astronautii care sunt prezenti pe Statia Spatiala Internationala si sa ii ajute cat se poate de mult cu robotii care le fac munca mai usoara, dar care nu pot fi stocati in interiorul obiectivului. Ideea gasita de catre cei de la NASA este una extrem de interesanta, si cu siguranta va fi foarte utila pentru astronautii care vor avea mai putine batai de cap cu spatiul pe care-l ocupa diverse instrumente.

NASA va lansa astazi toata aparatura, ea urmand a ajunge in scurt timp la Statia Spatiala Internationala, insa folosirea efectiva nu se va face chiar atat de repede precum isi imagineaza unii dintre cei care vad desfasurarea evenimentelor.