Telekom ia o Noua Decizie RADICALA, CUM sunt Afectati Clientii

Telekom ia o noua decizie radicala la care putina lume se astepta, iata ce s-a hotarat in consiliul de administratie al grupului, si cum sunt afectati clientii.

Telekom Decizie RADICALA Afectati Clientii

Telekom este un grup german cu afaceri in treaga lume si sute de milioane de clienti, avand o capitalizare bursiera de cateva zeci de miliarde de dolari, iar in Romania, Deutsche Telekom detine doua subsidiare sub brand-ul simplu. Subsidiara Telekom din Romania care coordoneaza infrastructura de telefonie mobila nu a anuntat deocamdata care-i sunt planurile cu privire la posibila lansarea a unei retele 5G, iar acest lucru nu se va intampla curand.

Telekom a anuntat ca in Germania suspenda orice fel de achizitii de echipamente 5G pana in momentul in care va fi luata o decizie de catre Guvern cu privire la furnizorii care sunt aprobati pentru a livra echipamente, si care nu. Telekom are deja cateva retele 5G cu acoperire mica lansate in unele orase din Germania, iar la Berlin a facut reteaua folosind echipamente Huawei, adica fix producatorul care ar urma sa fie interzis de catre guvern.

Telekom ia o Noua Decizie RADICALA, CUM sunt Afectati Clientii

Telekom nu pare sa vrea sa renunte complet la Huawei pentru furnizarea de echipamente 5G, desi acum vreo saptamana cam asta dadea de inteles, astfel ca a decis sa opreasca in totalitate achizitiile de echipamente pana la clarificarea situatiei. Cei de la Telekom si-au anuntat toti partenerii cu privire la aceasta situatie, si in loc sa blocheze unul, sau mai multi, au decis sa adopte o strategie care, teoretic, n-ar trebui sa supere pe mai nimeni.

“Deutsche Telekom a pus în acord toate ofertele pentru a cumpăra echipamente de rețea 5G, a spus acesta miercuri, în timp ce așteaptă soluționarea unei dezbateri în Germania cu privire la posibilitatea de a interzice vânzătorului chinez Huawei din motive de securitate.”

Telekom este intr-o situatie identica si in Romania, aici primul-ministru al Romaniei, Ludovic Orban, afirmand la un moment dat ca situatia Huawei ar urma sa fie analizata, lucru pe care si presedintele Klaus Iohannis l-a afirmat deasemenea, aducand si CSAT in discutie. Practic Telekom in Romania n-a facut nimic oficial pe partea de 5G, si mai muilt ca sigur se asteapta si aici o clarificare a situatiei, la fel ca in Germania, pentru a se lua deciziile cele mai bune.

Telekom este singurul operator mare de telecomunicatii din Romania care nu are o retea 5G activa in momentul de fata, si este 100% sigur ca anul 2020 sa inceapa fara ca ei sa anunte vreo schimbare din acest punct de vedere pentru clientii locali.