VIDEO ULUITOR cu o Planeta care se DEZINTEGREAZA in Univers

Un nou video uluitor ne arata cum se dezintegreaza o planeta care se invarte in jurul ramasitelor unei stele, iata cat de impresionant e fenomenul.

Un video incredibil a fost realizat de catre cercetatorii care lucreaza la unul dintre observatoarele astronomice care exista in Europa, iar el prezinta modul in care o planeta se dezintegreaza in timp ce se invarte in jurul “stelei” sale. Ramasitele stelei are denumirea WDJ0914+1914, iar ceea ce se invarte si se dezintegreaza in jurul sau este o exoplaneta similara celei Neptun din sistemul nostru solar, desi in cazul nostru nu se dezintegreaza nimic.

Ceea ce vedeti in clipul video de mai sus reprezinta ramasitele unei foste stele, in jurul careia planeta se invarte, iar inelele formate in jurul sau reprezinta gazele eliberate in univers de catre planeta care dispare incetul cu incetul. Din cauza apropierii foarte mari dintre planeta si ramasitele stelei, razele ultraviolete extreme dezintegreaza incetul cu incetul atmosfera acesteia, iar asa se formeaza tot ceea ce vedem in clipul video de mai sus.

VIDEO ULUITOR cu o Planeta care se DEZINTEGREAZA in Univers

Ramasitele stelelor care au explodat sunt extrem de fierbinti, si au o masa foarte densa, iar razele ultraviolete emise de catre cea in cauz vor distruge fara indoiala planeta in orbita sa fara sfarsit, care dureaza de ceva vreme. Cercetatorii n-au stabilit deocamdata vreo posibila perioada de timp in care ar urma sa se definitiveze acest proces, insa e destul de clar faptul ca nu este ceva care se va termina foarte rapid, deci monitorizarea va continua.

Cercetatorii au analizat nu mai putin de 7000 de ramasite ale unor mari stele din univers inainte sa descopere ceea ce se intampla cu aceasta planeta, si au ramas surprinsi ca un asemenea fenomen ar fi posibil in univers vreodata. In mod normal planetele sunt distruse daca o stea foarte mare explodeaza in apropierea lor, energie emisa de catre aceasta dezintegrand tot ceea ce se afla la distante relativ apropiate, astfel ca totul a fost o mare surpriza.

Pe de alta parte, ceea ce vedem aici este un preview pentru ceea ce se va intampla in sistemul nostru solar peste cateva miliarde de ani, cand soarele va exploda si va distruge cu siguranta cel putin Pamantul.