DISPERATA, Huawei ar CERE INCALCAREA Legii pentru Telefoanele sale

Huawei ar fi ajuns in situatia disperata in care le-ar fi cerut partenerilor sai sa incalce legislatia din SUA doar pentru a-i vinde componente pentru telefoane.

DISPERATA Huawei CERE INCALCAREA Legii Telefoane

Huawei ar fi ajuns intr-o situatie atat de disperata in momentul de fata, incat ar fi inceput sa le ceara partenerilor sai din SUA sa incalce legislatia americana doar pentru a putea lucra in continuare cu ea, si a-i furniza componente pentru telefoane, si nu numai. Conform ministrului departamentului pentru comert din SUA, Wilbur Ross, Huawei le-ar fi cerut partenerilor sai sa-si mute sediile si activitatea in afara SUA pentru a scapa de sanctiuni.

Huawei le cere practic partenerilor sai din SUA sa incalce legea, deoarece mutarea activitatii in afara SUA pentru a eluda sanctiunile lui Trump si a colabora cu compania chinezeasca reprezinta o incalcare a legislatiei SUA, conform lui Ross. Situatia este una foarte interesanta, pentru ca Huawei spune pe de o parte ca se descurca foarte bine fara ajutorul americanilor, iar pe de alta parte cere incalcarea legii pentru a putea functiona.

DISPERATA, Huawei ar CERE INCALCAREA Legii pentru Telefoanele sale

Huawei a motivat mai mult ca sigur guvernul SUA prin aceste actiuni sa ia in calcul interzicerea vanzarii de componente catre chinezi indiferent in ce colt de glob sunt produse, astfel incat sa nu existe metode de a eluda sanctiunile. Acum se explica de ce a fost luata in calcul o asemenea decizie de catre guvernul SUA impotriva Huawei, dar si de ce se ia in calcul deasemenea interzicerea si pentru tranzactii in dolari pentru compania chinezeasca.

“Gigantul chinez al telecomunicațiilor Huawei și-a încurajat furnizorii să încalce legislația Statelor Unite, spunându-le să mute operațiunile în afara tarii în încercarea de a evita sancțiunile americane, a declarat Secretarul Departamentului pentru Comerț, Wilbur Ross. Orice persoană care scoate produsul în mod special pentru a evita sancțiunea … asta reprezintă o încălcare a legii americane. Așadar, aici aveți Huawei încurajând furnizorii americani să încalce legea.”

Huawei s-a laudat in ultimele luni cu veniturile tot mai mari, si vanzarile in crestere pentru telefoanele mobile, iar cei din guvernul SUA cu siguranta n-au inteles de ce sanctiunile nu functioneaza, pana cand au aflat de ceea ce se intampla in secret. Acum SUA vrea sa blocheze total activitatea Huawei cu companiile americane, ceea ce ar fi trebuit sa faca deja sanctiunile initiale, dar n-au prea facut, astfel ca se pare ca se iau in calcul masuri mai radicale.

Huawei a incercat sa eludeze sanctiunile din SUA prin orice mijloace, aparent, insa se pare ca americanii nu se lasa chiar atat de usor pacaliti si chiar vor sa blocheze complet compania chinezeasca, care pare sa devina tot mai disperata.