NASA UIMESTE cu o Imagine INCREDIBILA Inregistrata de Hubble

NASA uimeste cu o noua imagine incredibila inregistrata de catre telescopul Hubble, iata ce au reusit sa surprinda cercetatorii la mare distanta de Pamant.

NASA Imagine INCREDIBILA Hubble

NASA reuseste iar sa uimeasca lumea intreaga cu o imagine incredibila care a fost inregistrata de catre telescopul Hubble, agentia spatiala americana depunand foarte mare efort pentru a-si indeplini obiectivele. Mai jos puteti vedea o imagine cu o galaxie foarte indepartata pe care telescopul Hubble a reusit sa o inregistreze recent, aceasta avand denumirea NGC 5468, si fiind sub monitorizare atenta a americanilor de foarte multa vreme deja.

NASA a mai surprins imagini cu aceasta galaxie in trecut, insa niciuna dintre ele nu a fost chiar atat de clara precum aceasta, dar telescopul Hubble a reusit intr-un final sa inregistreze o poza care sa ne prezinte cat se poate de clar ceea ce e la milioane de kilometri distanta. NASA a incercat sa obtina o imagine clara a acestei galaxii de aproximativ doua decenii, insa a reusit abia in momentul de fata sa ne arate tuturor cat de frumoase sunt galaxiile distante.

NASA UIMESTE cu o Imagine INCREDIBILA Inregistrata de Hubble

NASA Imagine INCREDIBILA Hubble galaxie indepartata

NASA monitorizeaza aceasta galaxie distanta de atat de multa vreme incat a reusit sa observe in interiorul sau inclusiv exploziile catorva supernove, ceea ce nu e chiar atata de usor de observat in univers. Cei de la NASA sustin deasemenea ca pozitia acestei galaxii in univers o face perfecta pentru a putea observa si alte explozii de tip supernova cu ajutorul Hubble, insa desigur ca asta se intampla in timp, si cu foarte multa asteptare.

“În ciuda faptului că este la doar peste 130 de milioane de ani-lumină distanță, orientarea galaxiei față de noi face mai ușor să observăm aceste noi „stele” așa cum apar; vedem NGC 5468 în față, ceea ce înseamnă că putem vedea modelul spirală deschisă și deschisă a galaxiei, în detalii frumoase, în imagini precum aceasta din Telescopul spațial Hubble NASA / ESA.”

NASA sustine ca aceasta galaxie se afla la 130 de milioane de kilometri de Pamant, iar singurul motiv pentru care o putem vede atat de bine are la baza faptul ca ea este indreptata cu totul spre Pamant si telescopul Hubble. Mai incredibil este ca telescopul Hubble e in functiune de 30 de ani, deci aparatura folosita in el este depasita din toate punctele de vedere, astfel ca ne putem doar gandi la ce-ar putea inregistra daca ar avea camere mai bune.

NASA va trimite anul viitor un nou telescop in spatiul cosmic pentru a analiza universul cu aparatura de ultima generatie, iar asta ne va aduce imagini si mai clare cu ceea ce se ascunde in spatiul cosmic.