NASA Inregistreaza PRIMA EXPLOZIE a unei Comete in Univers

NASA a inregistrat o prima explozie a unei comete in univers, iata cat de uimitoare sunt imaginile surprinse de catre astronomi acum.

NASA explozie cometa

NASA a inregistrat prima explozie a unei comete in univers cu ajutorul satelitului TESS, care in mod normal a fost gandit pentru a detecta planetele care se afla la distante mari de Pamant astfel incat cercetatorii sa le analizeze indeaproape. Explozia care a fost inregistrata de catre NASA, si care este vizibila mai jos nu este una care distruge cometa, ci una care elibereaza in univers diverse alte particule aflate pe ea.

NASA a reusit sa inregistreze o explozie de praf, gheata, si diverse gaze in momentul in care acea cometa s-a apropiat suficient de mult de telescopul cu care americanii scaneaza in mod constant spatiul cosmic pentru diverse planete. 46P/Wirtanen este denumirea cometei pentru care a fost inregistrata aceasta explozie de particule, iar NASA spune ca un asemenea fenomen este in mod normal extrem de greu de realizat in univers.

NASA Inregistreaza PRIMA EXPLOZIE a unei Comete in Univers

NASA explozie cometa

NASA a inregistrat aceasta explozie la finalul anului trecut, deci ea a fost analizata pentru o perioada destul de lunga de timp de catre cercetatori inainte de a se lua decizia ca imaginile sa fie publicate pentru lumea intreaga. NASA sustine ca multumita TESS avem parte de cea mai completa si detaliata observare a unei explozii de acest gen, ele fiind obisnuite pentru cometele care calatoresc prin spatiul cosmic, dar foarte greu de inregistrat.

NASA a avut aceasta cometa ca una de prioritate ridicata pe care trebuia sa o analizeze, iar asta deoarece aveau rara ocazie de a o observa foarte indeaproape cu ajutorul telescopului performant de pe satelitul TESS. Cei de la NASA spun ca nu stiu ce anume genereaza aceste explozii vizibile pentru cometele care calatoresc prin univers, dar ele sunt influentate si de caldura soarelui, sau de vanturile solare care lovesc cometele in drumul lor prin spatiul cosmic.