NASA: Premiera INCREDIBILA cu acest Mare Asteroid (VIDEO)

NASA se pregateste sa anunte o premiera incredibila cu privire la un asteroid foarte important care a fost analizat indeaproape de de catre americani.

NASA a finalizat recent o misiune extrem de importanta pentru monitorizarea unui mare asteroid care are denumirea Bennu, acesta fiind reperat de catre cercetatori cu destul de mult timp in urma, si analizat de atunci. Cei de la NASA au trimis acolo niste sonde pentru a anliza tot ceea ce se intampla, iar acum asteapta pe Pamant si primele probe adunate de acolo si vrea sa explice unul dintre fenomentele pentru care inca nu are vreo explidatie finala.

NASA a trimis pe asteroid o nava care se numeste OSIRIX-REx, aceasta aterizand pe acel asteroid cu diametru de cateva sute de metri acum mult timp, si descoperind ca bucati din el sunt eliberate in univers. Desi acest lucru e foarte normal pentru cometele inghetate, pentru un asteroid atat de mare nu e normal sa se intample asa ceva, astfel ca NASA vrea sa afle de ce exista aceste eliberari de bucati din suprafata in intregul univers acum.

NASA: Premiera INCREDIBILA cu acest Mare Asteroid (VIDEO)

NASA va reusi sa aduca pe Pamant abia anul viitor primele probe adunate de catre OSIRIS-REx de pe asteroid, iar cu ajutorul sau va putea explica mai usor ce se intampla pe acel asteroid indepartat. Pana acum cei de la NASA au putut trage o singura concluzie cu privire la ceea ce se intampla, spunand ca fluctuatiile de temperatura de pe asuprafata acelui asteroid, in timpul rotatiei de 4.3 ore, ar genera eliberarile de particule un univers.

NASA crede ca atunci cand asteroidul nu are suprafata acoperita de catre lumina soarelui, ea devine extrem de rece, iar asa anumite bucati din suprafata sa se sparg si sunt eliberate in unvers. Asteroidul Bennu contine apa, cei de la NASA confirmand acest lucru multumita navei care a fost trimise, deci e posibil ca ea sa contribuie la ceea ce se intampla, dar mai multe vor fi anuntate de catre agentia spatiala abia dupa ce va primi primele probe.