NASA Prezinta cea mai PUTERNICA Racheta, si un Test EXPLOZIV

NASA a prezentat cea mai puternica racheta creata pana in momentul de fata de catre expertii sai, iata si ce test facut de catre agentie s-a terminat cu o mare explozie.

NASA a prezentat in cursul zilei de ieri cea mai puternica racheta creata vreodata de catre agentia spatiala americana, ea urmand a fi folosita in cadrul proiectului Artemis, care va duce din nou astronautii pe Luna. In clipul video de mai sus puteti vedea prezentarea facuta de catre cei de la NASA pentru proiectul Artemis, administratorul agentiei spatiale americane fiind prezent la eveniment pentru a oferi detlaiile foarte importante.

NASA a prezentat pentru presa chemta la eveniment si un test de structura facut pentru unul dintre rezervoarele de hidrogen lichid care vor fi folosite pentru a propulsa nava spatiala a americanilor catre Luna. In clipul video de mai jos puteti vedea testul de rezistenta facut de catre NASA, rezervorul explodand dupa ce a fost supus unei presiuni ce este cu 260% mai mare decat cea pe care a fost conceput sa o suporte in folosirea sa obisnuita.

NASA Prezinta cea mai PUTERNICA Racheta, si un Test EXPLOZIV

NASA a reusit intr-un final sa termine partea proiectului care presupunea pregatirea navei spatiale si a rezervoarelor de combustibil ale acestora, asamblarea lor putand incepe de acum. Acest test a fost ultimul necesar pentru a verifica daca rezervoarele sunt suficient de rezistente pentru a fi folosite in misiunile pentru Luna, iar NASA trebuia sa finalizeze totul cu mult inainte de aceasta data, dar din pacate au aparut diverse probleme minore.

NASA voia sa finalizeze testele mai repede pentru ca in 2019 sa efectueze si un zbor cu echipaj uman pentru a testa echipamentele, insa acesta urmeaza sa aiba loc abia prin 2021, deci cu doi ani mai tarziu decat se dorea. Cu toate acestea, NASA vrea sa trimita din nou astronautii catre Luna in 2024, inclusiv o prima femeie, deci din acest punct de vedere proiectul Artemis se desfasoara conform calendarului stabilit initial de catre agentia americana.

NASA are planuri foarte mari cu privire la trimiterea astronautilor catre Luna, insa ramane de vazut daca ele vor putea fi indeplinite chiar asa cum isi doresc americanii in momentul de fata.