Huawei: DECIZIA FINALA Luata pentru Android, VESTEA pentru Clienti

Huawei a luat in sfarsit o decizie finala cu privire la Android, iata ce va face compania chinezeasca pentru viitoarele telfeoane si tablete pregatite.

Huawei DECIZIA FINALA Android

Huawei a ajuns intr-un final la o decizie cu privire la Android si folosirea sistemului de operare pentru viitoarele modele de produse pe care vrea sa le puna in vanzare in intreaga lume in cursul anului 2020. Desi aparusera multe zvonuri care sugerau faptul ca Huawei vrea sa implementeze Harmony OS in Huawei P40 Pro, si modele viitoare, in tandem cu Android, se pare ca in realitate chinezii nu vor sa renunte chiar atat de usor la sistemul Google.

Huawei vrea sa vanda in continuare telefoane cu sistem de operare Android, preferand sa tina Harmony OS pentru alte produse pe care le va lansa atat in cursul anului 2020, cat si in anii urmatori. Un purtator de cuvant al companiei Huawei a declarat ca in 2020 vor fi lansate unele produse noi care vor avea Harmony OS integrat, insa acestea nu vor fi telefoane si tablete, Android fiind in continuare principala alegere a companiei chinezesti pentru sistem.

Huawei: DECIZIA FINALA Luata pentru Android, VESTEA pentru Clienti

Huawei a implementat Harmony OS deja intr-un televizor care a fost lansat sub brand-ul Honor, iar din cate se pare, implementarea viitoare pentru sistemul de operare urmeaza sa aiba loc intr-un fel similar. Mai exact, diverse alte produse similare vor avea Harmony OS, in timp ce Huawei se incapataneaza sa ramana in continuare la Android pentru telefoane si tablete, ceea ce ar putea pune totusi compania intr-o pozitie vulnerabila.

“Gigantul tehnologic chinez Huawei intenționează să echipeze mai multe produse cu sistemul său de operare Harmony (OS) anul viitor și le va promova acasă și în străinătate, a declarat un purtător de cuvânt Huawei. Însă, în prezent, nu există planuri de a lansa sistemul de operare pe telefoanele, tabletele și calculatoarele sale, printre cele mai populare produse ale Huawei.”

Huawei nu reuseste sa convinga guvernul american sa renunte la sanctiunile pe care le-a impus impotriva sa, deci nu poate implementa Android in telefoane si tableta, dar se pare ca nu vrea sa foloseasca nici Harmony OS. Diverse informatii contradictorii pentru Harmony OS au aparut in ultimele luni, unele spunand ca Huawei are sistemul de operare pregatit, altele ca nu, iar acum aflam in mod oficial ca Android ramane prioritar.

Huawei ar putea merge intr-o directie gresita cu Android, insa e posibil sa nu aiba de ales deocamdata pentru ca Harmony OS nu este 100% pregatit pentru a fi folosit in produsele pe care le pune la vanzare.