INCREDIBIL, Enclava SECURIZATA a iPhone ar fi fost SPARTA, Apple PANICATA

Apple este panicata dupa ce enclava securizata a iPhone ar fi fost sparta, compania americana oferind acces la datele securizate din dispozitive.

iPhone enclava securizata sparta

Apple trece printr-o situatie incredibila astazi dupa ce s-ar fi descoperit ca enclava securizata a telefoanelor iPhone ar fi fost sparta, ceea ce timp de foarte multi ani de zile a fost imposibil, din cate stim. Cei de la Apple au introdus enclava securizata in iPhone impreuna cu Touch ID, ea stocand informatii despre amprentele utilizatorilor, despre Apple Pay, ocupandu-se in acelasi timp si de securizarea celorlalte date existente in iDevice-uri.

Zilele trecute a fost publicata pe Twitter o cheie de criptare pe care cei de la Apple s-au grabit sa o interzica extrem de rapid, folosindu-se de avocati pentru a ii cere companiei americane sa stearga orice imagini cu ea. Asta s-a intamplat, iar acelasi lucru este valabil si pentru Reddit, de acolo fiind deasemenea sterse foarte multe mesaje in care aceasta cheie de criptare a fost divulgata de catre utilizatori, Apple incercand sa o ascunda de internet.

Desi telefoanele iPhone au tot avut diverse solutii de jailbreak disponibile de-a lungul anilor, niciuna nu a putut accesa datele din enclava securizata, ea fiind mult prea bine protejata de catre cei de la Apple. La scurt timp dupa ce a facut cererea de stergere a acelor chei de criptare, cei de la Apple au renuntat la ideea, nu se stie din ce motive, insa indiferent de situatie, acum toata lumea crede ca ea este reala si poate fi folosita la ceva.

Apple a implementat enclave securizate similare inclusiv in iPad, sau Mac, deci spargerea oricareia este o problema extrem de serioasa care poate oferi in sfarsit posibilitatea de a decripta datele din produsele sale. Desigur ca Apple are si alte masuri de securitate implementate in situatia in care acest lucru s-ar intampla, dar chiar si asa, spargerea enclavei securizate din telefoanele iPhone este o premiera pe care Apple o va “inghiti” cu greu.

Securitatea este una dintre “functiile” cu care Apple s-a laudat cel mai mult in ultimii ani cand vine vorba despre telefoanele, tabletele, si calculatoarele sale, astfel ca o posibila compromitere a sa e o problema uriasa.

1 COMENTARIU