Waze: SECRETUL care face Aplicatia mai BUNA decat Google Maps

Waze are un secret extrem de important care face aplicatia mult mai buna decat Google Maps, iata ce se ascunde in spatele sau, si ce trebuie sa stii si tu.

Waze SECRETUL Google Maps

Waze este una dintre cele mai folosite platforme de navigare ghidata la nivel global, si este favorita romanilor, in special a celor care locuiesc in orasele mari unde exista congestii constante in trafic. Waze este de multe ori chiar preferata in fata Google Maps multumita informatiilor din trafic pe care le are, dar in spatele acestor beneficii exista si un foarte mare secret, care pana acum nu a prea fost adus in discutie de catre prea multa lume.

Waze are hartile editate de catre 30.000 de editori umani care verifica in mod constant acuratetea hartilor care sunt folosite de catre peste 130 de milioane de oameni din intreaga lume in fiecare zi. Vorbim despre o armata de oameni care modifica, spre binele tuturor, hartile care pot fi accesate prin intermediul Waze, si desigur ca ei nu primesc niciun ban de la companie pentru asta, profitul contand pentru ei mai mult decat experienta de utilizare.

Waze: SECRETUL care face Aplicatia mai BUNA decat Google Maps

Waze le permite oricaror persoane sa modifice hartile care sunt vizibile in cadrul platformei sale, iar oamenii interesati de asta s-au organizat intr-un fel de comunitate care are grija ca datele sa fie cat mai exacte. Exista inclusiv un sistem de gradare a celor care editeaza hartile, in functie de experienta pe care o au in a face asta, iar cei cu vechimea cea mai mare au si gradele cele mai mari in aceasta comunitate indepenenta de compania Waze.

“În fiecare lună, peste 130 de milioane de oameni se bazează pe Waze pentru a naviga în viraje și învârtirile navetei, pericolele rutiere care le blochează misiunile și traficul de încetinire își încetinește distracția în weekend. Între timp, până la 30.000 dintre cei mai fericiți fani ai aplicației apelează și la serviciul de mapare în fiecare zi, doar pentru ceva mai mult. În alertarea utilizatorilor cu privire la modificările de bandă, aceștia găsesc un sens. În marcarea noilor semne de trafic, acestea fac ca comunitățile lor să fie mai sigure. Și în traducerea aplicației cu indicații de conducere în limbi locale, acestea o fac mai accesibilă.”

Waze este cunoscuta in intreaga lume pentru beneficiile serviciului sau de informare a soferilor in timp real privind rutele de navigare ghidata, iar o parte din succesul sau se datoreaza si editorilor umani. Unii dintre ei lucreaza si pana la 40 de ore pe saptamana la modificarile care sunt facute in cadrul hartilor disponibile in platforma, totul fara a primi vreun ban, si totul spre beneficiul oamenilor din lumea intreaga, care nu stiu acest lucru.

Waze profita din plin de acesti editori, ii mai cheama ocazional la sediul sau, insa separat de asta nu prea face nimic altceva, dar macar stim ca exista oameni care ne vor binele in momentul de fata.