NASA: ALERTA, ASTEROID ca o BOMBA NUCLEARA vine spre Pamant

NASA a emis o noua alerta pentru un asteroid la fel de puternic precum o bomba nucleara de mari dimensiuni, el venind cu viteza foarte mare spre Pamant.

nasa asteroid bomba nucleara

NASA, un asteroid la fel de puternic precum o bomba nucleara vine cu viteza foarte mare spre Pamant in momentul de fata, agentia spatiala americana emitand o noua alerta importanta pentru toata planeta. Spre deosebire de alti asteroizi, acesta are si 5% sanse de a lovi Pamantul, ceea ce este extrem de mult daca luam in calcul faptul ca majoritatea celor descoperiti de catre NASA trec la distante mari de planeta si in mod normal au sanse mai mici de 1% de impact.

NASA sustine ca acest asteroid vine cu o viteza de 44.000 KM/h spre Pamant in momentul de fata, ea fiind extrem de mare, iar asta este una dintre problemele foarte serioase care exista pentru toata lumea. Separat de viteza, NASA a calculat ca acest asteroid ar avea si o greutate de 500.000 KG, deci extrem de mare in raport cu ceea ce se asteapta foarte multa lume, deci exista motive serioase de a emite aceasta alerta noua.

NASA: ALERTA, ASTEROID ca o BOMBA NUCLEARA vine spre Pamant

NASA sustine ca daca acest asteroid ar lovi Pamantul, forta exploziei ar fi similara cu cea a unei bombe nucleare de 9 kilotone, ceea ce ar crea distrugeri insemnate pentru zona in care ar avea loc impactul. Acest asteroid nu ar avea dimensiuni foarte mari, conform celor de la NASA, insa greutatea si viteza cu care se indreapta spre Pamant reprezinta marea problema in momentul de fata, si motivul pentru care o alerta trebuia sa fie emisa.

NASA nu emite in mod normal alerte pentru asteroizi, insa in cazul celui care are denumirea RF era nevoie de una din moment ce sansele de a lovi Pamantul sunt atat de mari, 5% fiind un procent substantial. Partea buna este ca NASA a calculat ca posibila data de impact o zi dintr-un an aflat la cateva decenii distanta de acum, deci pana atunci am putea avea un sistem care sa ne protejeze planeta de rocile din spatiul cosmic.

NASA lucreaza impreuna cu ESA la acest sistem in momentul de fata, dar deocamdata nu se stie cam cand ar putea fi el lansat pentru a proteja intr-adevar planeta pe care traim acum.