Touch ID va Reveni SUB Ecranul iPhone, a Ajuns deja in MacBook Pro

Apple vrea sa readuca Touch ID in telefoanele iPhone, iata cum va fi implementata tehnologia, si cum exista ea deja in MacBook Pro 16 inch deja.

Touch ID va Reveni SUB Ecranul iPhone, a Ajuns deja in MacBook Pro

Apple pregateste revenirea glorioasa a Touch ID in telefoanele iPhone, dar nu in vreun buton, asa cum a fost oferita pana acum solutia de citire a amprentelor, ci sub ecranele viitoarelor sale modele. Intre timp, cei de la Apple au implementat deja un cititor de amprente optic in MacBook Pro 16 inch, americanii testand implementarea in laptop inainte de a implementa un cititor de amprente similar sub ecranele iPhone, doar ca el va fi ultrasonic.

Apple a reusit sa inregistreze recent un brevet de inventie care descrie o metoda prin care Touch ID poate fi reintegrat in iPhone, dar sub eranele telefoanelor celor de la Apple, asa cum se intampla si in alte telefoane Android. Acest brevet de inventie descrie o tehnica pe care Apple o foloseste deja pentru a oferi Touch ID in MacBook Pro 16 inch, si desigur ca de aici pana la viitoarele modele ale iPhone este doar un simplu pas pentru americani.

Touch ID va Reveni SUB Ecranul iPhone, a Ajuns deja in MacBook Pro

In brevetul inregistrat companiei Apple se vorbeste despre un cititor de amprente optic, insa toata lumea stie ca acestea sunt inferioare celor ultrasonice, deci e destul de clar faptul ca Apple nu va folosi aceasta tehnologie. In schimb, cei de la Apple vor implementa un cititor de amprente ultrasonic, mult mai performant, cu o zona mai larga de scanare a degetului, dar din pacate schimbarea nu va veni in 2020, ci poate abia prin 2021, din pacate.

“Un senzor de imagine optic este transportat de carcasa de sub afișaj. Senzorul optic de imagine detectează datele biometrice asociate cu un utilizator, cum ar fi, de exemplu, datele reprezentative pentru o imagine biometrică a modelelor de amprentă a degetului utilizatorului. Controlerul poate efectua o funcție de autentificare prin potrivirea datelor biometrice dobândite cu datele șablonului biometric stocate în memorie, de exemplu. Controlerul poate efectua și / sau restricționa funcționalitatea dispozitivului electronic pe baza autentificării, după cum va fi apreciat de specialiștii în domeniu. În unele realizări, poate exista mai mult de un senzor de imagine optică.”

Prima implementare a Touch ID in ecranul telefoanelor iPhone nu va duce si la eliminarea Face ID, americanii dorind sa ofere ambele solutii de securitate biometrica in tandem pentru clientii din intreaga lume. Desigur ca asta aduce si mai multe probleme pentru implementarea tehnologiei, dar trebuie sa se inceapa de undeva pentru a oferi aceasta schimbare radicala pentru clientii din intreaga lume, si totul are la baza evolutia telefoanelor.

Desi deocamdata nu se stie foarte clar cand urmeaza sa fie lansat primul telefon iPhone care are Touch ID integrat in ecran, foarte multa lume asteapta cu nerabdare aparitia sa.