RCS & RDS, Vodafone, Telekom, Orange, Guvernul Romaniei Anunta o Hotarare RADICALA

RCS & RDS, Vodafone, Telekom, Orange sunt vizate de o hotarare radicala luata de catre Guvernul Romaniei, iar toti romanii vor fi afectati de aceasta decizie.

RCS & RDS, Vodafone, Telekom, Orange, Guvernul Romaniei Anunta o Hotarare RADICALA

RCS & RDS, Vodafone, Telekom, Orange, sunt vizate de o hotarare radicala luata astazi de catre Guvernul Romaniei, ea producand efecte pentru toti clientii din tara noastra, astfel ca toata lumea trebuie sa stie despre ea. Astazi Guvernul Romaniei a luat hotararea de a anula OUG 114/2018, cea care a adus pentru RCS & RDS, si restul companiilor telecom, un impozit de 3% pe cifra de afaceri, acesta dand startul unui val de scumpiri pentru servicii.

RCS & RDS a fost primul grup de telecomunicatii care a crescut preturile pentru serviciile din Romania, fiind urmati de catre Vodafone, si Telekom, toate companiile fiind amendate de catre ANPC pentru majorari. Cei de la Orange au mascat cresterea preturilor sub forma unei noi oferte de abonamente pentru clienti, deci spre deosebire de RCS & RDS au scapat de amenzi de la ANPC, si nici n-au avut modificarile blocate de autoritati.

RCS & RDS, Vodafone, Telekom, Orange, Guvernul Romaniei Anunta o Hotarare RADICALA

RCS & RDS, la fel ca restul operatorilor telecom, au cerut in repetate randuri de la vechiul Guvern al Romaniei sa anuleze aceasta prevedere a OUG 114/2018, insa acest lucru nu s-a intamplat, astfel ca totul vine acum. Cu aceasta ordonanta devenita istorie, va fi interesant de vazut cum vor motiva unii operatori cresterile, cei de la RCS & RDS fiind singurii care n-au mai modificat de foarte multi ani preturile serviciilor, in timp ce restul au tot crescut preturile in mod constant.

RCS & RDS, impreuna cu restul mediului telecom, poate rasufla usurat, iar asta pentru ca tot ceea ce au cerut s-a infaptuit intr-un final, iar toate prevederile considerate a fi in detrimentul Romaniei dispar. Desigur ca banii care vor fi adunati de catre operatori in urma disparitiei ar trebui folositi pentru investitii, insa ramane de vazut daca RCS & RDS, si restul, vor aloca intr-adevar acesti bani pentru a oferi servicii mai bune pentru Romania.

RCS & RDS, Vodafone, Telekom, Orange, au vazut rezolvarea pentru problema OUG 114/2018 la un an de zile de cand ea a fost adoptata, o perioada foarte lunga, cu multe probleme, multe plangeri, dar intr-un final s-a terminat.