SOC! Vestea BUNA la care Nici Huawei NU mai SPERA Vreodata

Huawei are parte de o veste extrem de buna la care compania nici nu mai spera dupa toate problemele, iata ce s-a schimbat radical pentru situatia sa.

Huawei micron

Huawei are astazi parte de o veste buna la care nu mai spera de foarte multa vreme, compania chinezeasca bucurandu-se in sfarsit de ceva ce a cerut de foarte multa vreme, dar ceva ce primeste abia in acest moment. Nu, nu vorbim inca despre o licenta pentru Google astfel incat sa-i poata permite sa foloseasca aplicatiile si serviciile sale in telefoanele pe care le vinde, dar vorbim despre altceva extrem de important, care ajuta mult compania.

Huawei poate sa reinceapa colaborarea cu Micron, unul dintre cei mai mari producatori de microchip-uri din lume, si poate din nou sa le foloseasca componentele in propriile telefoane mobile si tablete. Cei de la Micron au anuntat in mod oficial ca au primit de la guvernul SUA aprobarea de a reincepe relatiile comerciale cu Huawei, astfel ca pot sa le vanda din nou tot ceea ce au nevoie pentru a-si fabrica telefoanele si tabletele vandute in toata lumea.

SOC! Vestea BUNA la care Nici Huawei NU mai SPERA Vreodata

Huawei are in sfarsit parte de posibilitatea de a colabora cu Micron dupa ce americanii s-au plans in repetate randuri din cauza faptului ca sanctiunile impuse de catre Trump le-au afectat substantial afacerile. Huawei este cel mai mare client al celor de la Micron, iar cele 8 luni in care nu le-au putut vinde componente au afectat serios incasarile companiei, deci cel mai probabil s-a facut lobby la Casa Alba pentru ca masura sa fie ridicata cat mai rapid.

“Micron Technology a declarat miercuri … că a primit toate licențele solicitate pentru a furniza unele produse celui mai mare client al său, Huawei Technologies Co Ltd. n iunie, Micron a spus că a stabilit că unele dintre produsele sale pot fi expediate legal la Huawei, în timp ce altele au rămas blocate. Producătorul de cipuri a declarat, miercuri, că a primit toate licențele solicitate care îi permit să ofere asistență pentru anumite produse și să califice produse noi pentru afacerile de telefonie mobilă și de server Huawei.”

Huawei a putut cumpara de la Micron anumite componente pentru telefoane si tablete, insa nu chiar tot ceea ce si-a dorit, iar compania americana a inregistrat in T3 2019 cele mai scazute incasari din ultimii ani. Atunci probabil s-a luat decizia de a se pune presiune pe cei de la conducerea tarii, poate si unii care au beneficiat de donatii pentru campaniile electorale, iar asa Huawei poate acum sa cumpere din nou componente de la Micron.

Huawei va fi capabila sa cumpere de la Micron componente pentru stocarea de date pentru telefoanele si tabletele sale, insa si alte tipuri de componente, deci in final vorbim despre un castig serios pentru ei.