Apple UMILESTE Huawei si Samsung pe Piata Telefoanelor Mobile

Apple umileste Huawei si Samsung pe piata telefoanelor mobile, iata cum a reusit sa ii depaseasca cei de la Apple pe toti fara sa se chinuie prea mult.

Apple UMILESTE Huawei si Samsung pe Piata Telefoanelor Mobile

Apple continua sa umileasca Huawei si Samsung pe piata telefoanelor mobile, compania americana avand parte de un succes neasteptat de mare in ceea ce priveste vanzarile pe plan global. Conform celor de la Counterpoint, cei de la Apple au generat nu mai putin de 66% din profitul intregii industrii a telefoanelor mobile, restul de 34% fiind impartit intre restul producatorilor din intreaga lume, inclusiv Huawei, Samsung, si toti ceilalti de pe intregul glob.

In T3 2019 au fost inregistrate incasari de 12 miliarde de dolari din telefoanele mobile vandute in intrega lume, in scadere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si pentru ca vanzarile totale au fost mai mici. Scaderea valorii incasarilor se datoreaza cresterii vanzarilor de telefoane ieftine si de clasa medie, a scaderii vanzarilor celor premium, dar si a scaderii vanzarilor inregistrate de catre principalii producatori de telefoane.

Apple UMILESTE Huawei si Samsung pe Piata Telefoanelor Mobile

Apple profit vanzare telefoane

Samsung si Huawei au fost singurele companii care au reusit sa isi creasca incasarile in T3 2019 fata de T2 2019, insa in ceea ce priveste profitul ei au ramas in continuare cu mult in urma Apple. Desi cei de la Apple au avut, per total, vanzari mult mai mici decat cele ale Huawei, sau Samsung, continua sa faca cel mai mare profit si asta pentru ca vinde telefoane iPhone foarte scumpe, dar si in cantitati mari, in timp ce restul vand telefoane foarte ieftine.

Apple are un pret mediu de vanzare al iPhone care ajunge la aproape 800 de dolari, in timp ce in cazul Samsung si Huawei valorile sunt cam injumatatite, iar asta e o foarte mare problema pentru asiatici. Cei de la Apple reusesc sa vanda foarte multe telefoane scumpe, in timp ce restul vand si mai multe telefoane, dar ieftine si de clasa medie, iar asta le genereaza probleme cu profitul, care ramane in continuare foarte mic.

Apple pierde in fiecare an procente din profitul general pe care-l incaseaza din vanzarea de telefoane mobile, iar asta pentru ca vanzarile sale generale tot scad, iar acest trend nu se va schimba prea curand pentru ei.