NASA: ALERTA, un ASTEROID cat o PIRAMIDA vine cu VITEZA spre Pamant

NASA a emis o noua alerta pentru un asteroid mare cat o piramida, care vine cu viteza foarte mare spre Pamant in acest moment, iata cat de periculos este.

NASA asteroid piramida

NASA a emis o noua alerta importanta astazi, agentia spatiala americana descoperind un nou asteroid cu dimensiuni foarte mari care se indreapta cu foarte mare viteza spre Pamant in momentul de fata. Vorbim despre un asteroid care a fost descoperit abia pe 14 decembrie de catre cei de la NASA, el urmand a ajunge la Pamant in cursul acestei nopti, iar avand in vedere dimensiunile sale, trebuia emisa o alerta pentru toata populatia Pamantului.

NASA a calculat ca acest asteroid care are un diametru de 440 de metri se deplaseaza cu o viteza de 101.000 KM/h prin galaxia noastra in momentul de fata, deci este capabil sa produca distrugeri extrem de mari. Cei de la NASA nu au spus asta clar, dar avand in vedere cat de mare este asteroidul, el poate provoca pagube atat de mari incat ele ar putea distruge parti bune ale unor continente, si ar putea duce la moartea catorva zeci, sau sute, de milioane de oameni.

NASA: ALERTA, un ASTEROID cat o PIRAMIDA vine cu VITEZA spre Pamant

NASA este obligata sa emita alerte pentru orice fel de asteroizid e mari dimensiuni care se indreapta spre Pamant in momentul de fata, iar cum acesta are un diametru urias, era normal sa fim avertizati. Chiar daca acest asteroid va trece la sute de metri de Pamant in calatoria sa prin galaxie, iar NASA ne asigura ca Pamantul nu va fi lovit, alerta trebuia oricum emisa pentru ca traiectoria sa poate fi oricand modificata de planete si vanturi solare.

NASA stie ca acest lucru poate oricand sa aduca un asteroid intr-o traiectorie care sa produca o coliziune cu planeta noastra, astfel ca emite alerte tot timpul cand detecteaza o roca de dimensiuni foarte mari. In cazul acestui asteroid, vorbim despre o distanta de cam 3.4 milioane de kilometri distanta de Pamant in cel mai apropiat punct, insa NASA il considera in continuare a fi unul foarte periculos, asa cum s-a intamplat si cu altii.

NASA a detectat destul de tarziu acest asteroid, insa nu e prima oara cand face asta, in trecut intamplandu-se situatii similare cu alte roci care au trecut prin univers aproape de planeta noastra.